kotiliesi

sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Appelsiinicharlotte

 Kesä se on mielessä tällä leipurilla :) Teki niin mieli tehä jotain raikasta ja kesäistä. Voisin kuvitella, että tämä kakku sopis helteisen kesäpäivän herkutteluun. Vai mitä?
Bongasin idean jonku vanhan erityisruokavaliokirjan kuvasta. Tämä kakku sopii muuten kaloreita pelkäävillekin ;)





Tarvitset:
noin 4 isoa appelsiinia
3,3 dl (1 prk) Valion vanhan ajan vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl vaniljajogurttia
½ dl hedelmäsokeria
3 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
tilkka appelsiinimehua
tuoreita mansikoita


Kuori appelsiinit ja leikkaa siivuiksi.
Asettele appelsiinisiivut tiiviisti pyöreäpohjaisen kulhon reunoille.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan n. 5 minuutiksi.
Vatkaa vaahtoutuva vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää vaniljakastikevaahtoon vaniljajogurtti, sokeri ja vaniljasokeri.
Laita lionneet liivatelehdet tilkkaan appelsiinimehua ja kuumenna mikrossa kiehuvaksi.
Kaada liivate ohuena nauhana vaniljavaahtoon koko ajan sekoittaen.
Kaada lopuksi vaahto appelsiinisiivujen päälle ja upota tuoreita mansikoita vaahdon sekaan.
Peitä kulho kelmulla ja anna hyytyä mieluiten seuraavaan päivään.
Kumoa kakku tarjoiluvadille ja koristele tuoreilla mansikoilla.
Herkuttele kauniina kesäpäivänä auringon alla :D




Vinkkejä
  •  Jos haluat torttuun rapeutta ripottele keksin muruja kerroksiksi vaniljavaahdon sekaan tai tortun pohjalle ennen kumoamista
     
  •  Hedelmäsokerin voi tietytis myös korvata tavallisella sokerilla muisten käyttää sitä vähän enemmän kuin hedelmäsokeria. Tämä nyt vain kevyempi versio.

  • 

3 kommenttia:

  1. Maistu todella hyvälle! Kiitos! :)
    Voin suosotella kyllä lämpimästi ohjetta! :)

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköistä! Mitenkähän tuo kakku leikkautuu?

    VastaaPoista
  3. Kiitos kovasti ! :)
    Kakun leikkautuvuus ei tietenkään ole sama kun esim kermakakussa tai marsipaanikakussa. Parasta ehkä leikata jollain terävemmällä ja siirtää palanen sitten kakkulastalla.
    Mietein myös, että leikkaisin appelsiinit pienempiin osiin. Voi olla, että sitte menis vaan idea pilalle :)

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta.
Pienikin merkki piipahduksestasi ilahduttaa.