kotiliesi

torstai 20. maaliskuuta 2014

Maailman paras porkkanapiirakka



No, en tiedä onko otsikko vähän kliseinen. Puhun silti maailman parhaasta porkkanapiirakasta, koska yksi niistä parhaista tämä ainakin on! :) Mehevän ja kostean pohjan salaisuus on porkkanasose.
Resepti on ollut työn alla pitkään ja usean kokeilukerran jälkeen olen vihdoin tyytyväinen. 
Ja kuulkaas, palan halusta kuulla teidän mielipiteitä ohjeesta. 





Maailman paras porkkanapiirakka


Pohja
6 isohkoa munaa
5 dl sokeria
6  3/4 dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
3 tl soodaa
3 tl vaniljasokeria
4 tl kanelia
4 dl (n.450 g) porkkanasosetta
3 dl rypsiöljyä

Kuorrutus
100 g voita
200 g sulatejuustoa
350 g tomusokeria
3 tl vaniljasokeria

Koristelu
manteli-/hasselpähkinärouhetta

Voit toki käyttää kaupan valmista porkkanasosetta (löytyy esim. Pirkan porkkanasosetanko kaupan vihannesosastolta), mutta jos haluat soseuttaa porkkanat itse, tee se ensimmäiseksi. Keitä porkkanat pehmeiksi ja soseuta sauva- tai tehosekoittimella.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. 
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää munavaahtoon vuorotellen rypsiöljy, jäähtynyt porkkanasose ja siivilöidyt kuivat aineet nuolijalla sekoittaen.




Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.


Kumoa jäähtynyt piirakkapohja.
Valmista kuorrutus. Pehmitä sulatejuusto sähkövatkaimella. Lisää joukkoon hiukan sulatettu voi (ei kuitenkaan kovin kuumana) ja sekoita sulatejuuston kanssa tasaiseksi. 
Lisää tomu- ja vaniljasokeri ja vatkaa edelleen sähkövatkaimella sileäksi.


Levitä kuorrute jäähtyneen, kumotun piirakkapohjan päälle. 
Vinkkinä: kokeilepa vaihteeksi kuorrutukseen aaltomaista kuviointia uraraapalla.


Koristele piirakka hasselpähkinä- tai mantelirouheella.
Saat leikattua piirakan paloiksi parhaiten, kun kuorrute on jähmettynyt jonkun tovin kylmässä.





46 kommenttia:

  1. Jos tää on sitä piirakkaa, mitä me saatiiin maistella niin voin sanoa että oli valtavan hyvää! Melkein vei kielen mennessään..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuulia! Mukava kuulla, että eväät oli maistunu. Tämä ei kuitenkaan ole ihan sama resepti. Te saitte maistella sitä edellistä versioita joten toivottavasti tämä ois vielä parempaa;)
      Nii ja kiitos piristävästä vierailustanne.

      Poista
  2. Tää on niin hyvää, suosittelen. Öljy tekee siitä varmaan niin hyvän pohjan.
    Piia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Öljy ja porkkanasose tekee pohjasta kostean ja mehevän. :)

      Poista
  3. Todella kauniin näköinen piirakka!:)

    VastaaPoista
  4. Kiitos hurjasti ilahduttavasta kommentista!

    VastaaPoista
  5. Nerokas idea tuo soseen käyttö! Pakko kokeilla, ei tarvitse käyttää aikaa raastamiseen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se raastaminen on yllättävän työlästä. Sose on niin kivan helppo:)
      Kiva, jos innostut ohjetta kokeilemaan!

      Poista
  6. Todellakin maailman parasta!!! :P Mä oon ollu laiska porkkanapiirakantekijä just siitä syystä, etten jaksa raastaa porkkanoita. Siksipä innostuin tätä kokeilemaan, kun löysin helposti luomuporkkanasosetta kaupasta. Juurikin vihanneshyllyltä. Kiitti vinkistä! Uppoaa työkavereillekin. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huippukiva kuulla, että ohjeen testaajia löytyy ja vieläpä näin positiivisin palauttein! Kiitos sulle:)

      Poista
  7. Vaikuttaa huipulta, pitää kyllä kokeilla! (:

    VastaaPoista
  8. Todellakin paras porkkanapiirakka! Aivan loistava ohje. Kuorrutteen tein kaksinkertaisena. Nam nam ja nam. Kiiitos <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas huippu kuulla! Kiitos itsellesi! <3

      Poista
    2. Siis TODELLA porkkanapiirakoiden mercedes on tällä ohjeella tehty piirakka.Lurps😊

      Poista
  9. Hyvänkuuloinen ohje, mutta minkäkokoiselle pellille tämä on tehty (50 vai 60 cm uuni)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tehty 50 cm uunipellille, mutta aika muhkea pohja tulee, joten samalla ohjeella olen tehnyt myös 60 cm uunissa! :)

      Poista
  10. Onko tuossa oikeasti sulatejuustoa? Muissa ohjeissa näyttäisi olevan yleensä tuorejuustoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyydän anteeksi. Tämä kommentti on jostain syystä jäänyt minulta huomaamatta. Porkkanapiirakan kuorrutteessa voi käyttää yhtä hyvin sulatejuustoa kuin tuorejuustoakin. Taitaa olla niitä kuuluisia makuasioita ;) Mutta yleensä itse käytän sulatejuustoa. Siitä saa täyteläisen maun.

      Poista
    2. Aluin alkaen porkkanapiirakkaan tulee nimenomaan sulatejuustokuorrutus. se on se aito, vaikkin nykyisellään näkyy tuorejuusto-ohjeita enemmän. Minä vannon sulatejuuston nimeen.

      Poista
  11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  12. Kiitos aivan ihanasta ohjeesta. Jo tuli porkkanapiirakan leipomisesta helppoa entiseen ohjeeseen verrattaessa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepas hyvä. Tulen iloiseksi, jos ohje on yhdellekään mieleinen. :D

      Poista
  13. Kokeilkaas porkkana-PERUNAsoseella, yllätytte kuin hyvää tulee:D Itsekkin olin aika epäluuloinen kun ohjeen sain ja varmistelin että oikeastikko sitä laitetaan. Mutta oikeasti, tosi hyvää!:) Laitoin itse 2prk/pelti.

    VastaaPoista
  14. Ja aivan ihanan näköistä tuo sun piirakka.:)
    t:edellinen kommentoija

    VastaaPoista
  15. Mitä porkkana sosetta ootte laittaneet?? Onko lasten ruoka purkkeja vai mitä???

    VastaaPoista
  16. Aivan ihanaa! Käytin valmista sosetta. Sai paljon kehuja!!! :) kiitos!

    VastaaPoista
  17. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  18. Tällä ohjeella onnistuin ja tulipas mehevän herkullista. Edellisestä porkkanapiirakan leipomisesta onkin aikaa, ku tuli niin linttasta.
    -Rontit lapista

    VastaaPoista
  19. Älyttömän hyvä ohje! Useat piirakkaa syöneet ovat kehuneet vuolaasti :)

    VastaaPoista
  20. Todella hyvä ohje! Olen testaillut muutamia eri ohjeita ja tällä tulen tekemään piirakan tytön rippijuhliin. Porkkanat soseutin itse ja kun tuli vähän niukasti sosetta, niin lisäsin hieman raastetta joukkoon.

    VastaaPoista
  21. Kiitti ohjeesta! Tätä kokeilen ens viikonlopun synttäreille 😄

    VastaaPoista
  22. Iso iso KIITOS tästä reseptistä! Kyllä tätä voi sanoa maailman parhaaksi! :) Sain pikkusiskoltani vinkin tänne ja nyt olen levittänyt iloa muillekin. Yhden piirakan tein gluteenittomana ja vaihdoin porkkanan tilalle omenasoseen, hyvää tuli silläkin tavalla!! Ehkäpä kokeilen muitakin reseptejäsi! -Raija

    VastaaPoista
  23. Olen ollut todella tyytyväinen tähän ohjeeseen. Iso kiitos! Nyt suunnittelin taas tekeväni sitä jouluksi ja tehdä itse porkkanasoseen. Muistatko tai osaatko arvioida minkä verran käytit porkkanoita soseeseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, kiva kuulla,että ohjeesta on iloa:)
      Nyt en kyllä äkkiseltään osaa arvioida porkkanan määrää, vaikka itse olen joskus soseen tehnyt. Mutta heittäisin,että jos kolmasosan lisää porkkanan määrää suhteessa soseen määrään, nii voi mennä lähelle. Ja pikkusen voi nestettä sitten lisätä soseutusvaiheessa.
      Oon joulun alla lisännyt taikinaan myös joulun mausteita, niin saa kivaa vaihtelua piirakkaan:D

      Poista
  24. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  25. Hyvä ohje! :) Sokerin määrä vaan pohjassa hirvittää, onnistuisikohan vähemmällä määrällä?

    VastaaPoista
  26. Tosi on.Parasta ikinä. Nyt kokeilen gluteeniversiota. Vaihdan jauhot manteli ja semperjauhoon,samassa määrin. Onnea minulle!

    VastaaPoista
  27. Heei! Osaako kukaan sanoa, paljonko tuo kuorutteen tomusokeri olisi desilitroissa? Kiitos :)

    VastaaPoista
  28. Olen tehnyt tällä ohjeella miehen kaverin polttareihin ja oli kadonnut heti parempiin suihin! Todella hyvä ohje! Olen tehnyt myös gluteenittomana siten että 3 munaa,4 dl sokeria ja 2,5 dl öljyä. Muuten sama ohje. Onnistui näinkin hyvin! ��

    VastaaPoista
  29. Kiitos! Aivan loistavan ihana pohja. Tein toisenlaisen kuorrutteen kun ei ollut juustoja. Liian hyvää, ei voi kovin usein tehdä. Vois syödä aamiaiseks, lounaaks, välipalaks..
    .

    VastaaPoista
  30. Käykö Bonne porkkanasose?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kokeillut itse,mutten nää mtn estettä,miksi ei kävisi. Taitaa olla ihan täyttä porkkanaa se Bonnekin.

      Poista
  31. Tämä on kyllä niin takuuvarma onnistumaan ja luottoreseptini. Todellakin maailman paras. Kiitos reseptistä.

    VastaaPoista
  32. Haluaisin tehdä gluteenittoman piirakan. Mitä jauhoja kannattaa laittaa noiden vehnäjauhojen sijaan? Ja paljonko?

    VastaaPoista
  33. Paras ohje porkkanapiirakkaan mitä olen ikinä tehnyt. 👍

    VastaaPoista
  34. Täytyypä kokeilla. En muuten ole piirakkapohjaa kumonnut vaan levittänyt täytteen vain siihen pintaan mikä uunista ulos tulee. Jatkossa teenkin toisin eli kumoan😊

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta.
Pienikin merkki piipahduksestasi ilahduttaa.