Pääsiäinen lähestyy ja kun valmistautuu pääsiäisen viettoon, miettii tietysti minkälaisia herkkuja kahvipöytään valmistaisi. Minulle tämä keväinen juhla tuo mieleen raikkaat maut.
Halusin tarjota teille pääsiäiseksi jonkun marenkisen ja raikkaan reseptin. Kävi vielä niin uskomaton sattuma, että sain mahdollisuuden osallistua Blogiringin kampanjaan ja sain käyttööni Expertiltä valitsemani keittiön pienkoneen.
Valinta oli helppo, sillä olen pidempään jo haaveillut monitoimikoneesta. Bongasin Point-merkkisen sauvasekoittimen, johon kuuluu kaikki mahdolliset raastimet ja terät, joita vain toivoa sopii. Lisäksi valitsin vielä Philipsin sitruspusertimen.
Tilaaminen kävi kätevästi Expertin verkkokaupasta. Valitsin noutopaikaksi ruokakauppani pakettiautomaattipisteen, joka oli halpa ja kätevä vaihtoehto pienen laitteen tilaamiseen.
Isompia laitteita tilatessa kuljetus kotiovellekin hoituu halpaan hintaan. Lisäksi kalliimmille laitteille Expert tarjoaa mahdollisuuden ostaa Huoleton Turva -vakuutuksen, joka vahingon tullessa kattaa laitteesi huollot tai tarvittaessa saat uuden tilalle.
Uskomatonta, miten nopeaa toimintaa, nimittäin paketin saapumisilmoitusviesti tuli jo kahden vuorokauden päästä tilaamisesta.
Tarjoan teille siis ohjeen, jonka pystyy täysin toteuttamaan näillä Expertin koneilla.
Totta se on, että leipominen on entistäkin mielekkäämpää ja tehokkaampaa, kun on hyvät ja monikäyttöiset koneet.
Esimerkiksi keksien murskaaminen on kymmenkertaisesti mukavampaa ja nopeampaa koneella kuin vaikkapa pussissa hakaten.
Marenkinen sitruunajuustokakku
ilman liivatetta
Pohja
150 g kaurakeksejä
100 g turkinpippurirouhetta
100 g valkosuklaata
Täyte
3 3/4dl kuohukermaa
600 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
1 sitruunan kuori
1,5 sitruunan mehu (n.1dl)
Italialainen kuumamarenki
190 g sokeria
50 g vettä
100 g kananmunan valkuaista
Murskaa keksit sauvasekoittimessa. Lisää turkinpippurirouhe ja pyöräytä vielä koneessa.
Sulata valkosuklaa ja sekoita keksimurun joukkoon.
Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja painele kevyesti keksimuruseos vuokaan. Itse painelin tarkoituksella pohjan vain kevyesti, jotta se olisi murumainen ja jätin hiukan epätasaiseksi.
Pese ja kuivaa sitruuna hyvin. Raasta yhden sitruunan kuori ja purista mehu kätevällä sitruspusertimella. Laitteella saat yhdestä sitruunasta kaiken mahdollisen mehun.
Vaahdota kuohukerma sauvasekoittimen vispilällä.
Pehmitä tuorejuusto lusikalla kulhossa. Lisää sokeri, sitruunan kuori ja sitruunan mehu. Sekoita hiukan vispilä-osalla.
Nostele vaahdotettu kuohukerma joukkoon ja sekoittele tasaiseksi.
Kaada sitruunatäyte pohjan päälle ja heiluttele pinta tasaiseksi.
Laita kylmään hyytymään mielellään seuraavaan päivään.
Valmista mareki hiukan ennen tarjoilua.
Mittaa sokeri ja vesi kattilaan , ja sekoittele lusikalla.
Keitä sokeri ja vesi 120 asteiseksi liedellä. Elä sekoita sokerivettä keitämisen aikana.
Kun sokeriliemi on reilu 100 asteista, ala vaahdottamaan valkuaisia kovaksi vaahdoksi.
Lisää 120 asteiseksi kiehunut sokerivesi ohuena nauhana marengin joukkoon samalla vatkaten.
Vaahdota marenkia keskiteholla vielä, kunnes marenki on kädenlämpöistä.
Pursota tai levittele lusikalla marenki kakun päälle.
Paahda marengin pinta kaasupolttimella kauniiksi ruskeaksi.
Koristele kakku sitruunalla ja sitruunamelissan lehdillä.
Kulkaas armaat ystäväni-lukijani. Nyt teillä jokaisella on mahdollisuus voittaa 100€ arvoinen lahjakortti Expertin verkkokauppaan.
Arvontaan pääsette osallistumaan kommentoimalla tähän postaukseen.
Kertokaa, mikä on teidän pääsiäisen kahvipöydän ehdoton ykkösleivonnainen!
Muistattehan laittaa sähköpostiosoitteenne, jotta saan voittajaan sitten yhteyden.
Arvonta päättyy maanantaina 6.4.2015. klo10.
Hurjasti onnea arvontaan!
Yhteistyössä Expert
Lusikkaleivät kuuluvat pääsiäiseen! anna
VastaaPoistaPersikkarahkapiirakka♥
VastaaPoistaaada.ylikoski@gmail.com
Rahkapiirakka jossakin muodossa kuuluu pääsiäiseen.
VastaaPoistaMeillä syödään pääsiäisenä rahkapiirakkaa :)
VastaaPoistanetteri@gmail.com
Rahkapulla on ehdoton pääsiäisherkku!
VastaaPoistaMari
ostetaan2@gmail.com
Aprikoosi-mango Juustokakku! nelli.melanen@gmail.com
VastaaPoistahttp://pienetherkkusuut.blogspot.fi/2015/03/persikka-rahkapiirakka.html
VastaaPoistaTästä tuli uusi suosikkini pääsiäispöytään! :)
Ananasrahkapiirakkaa syödään meillä.
VastaaPoistaeeva22@hotmail.com
Rahkapiirakka ja makuina päärynä ja kinuski,ainakin tänä vuonna.
VastaaPoistamalla.koivukangas@luukku.com
Usein meillä ollut pääsiäisenä rahkapiirakkaa.
VastaaPoistamarsar69@luukku.com
Rahkapullat on meidän perheen herkkuja =).
VastaaPoistasiinatar@gmail.com
Rahkapullat on meidän perheen herkkuja =).
VastaaPoistasiinatar@gmail.com
Valkosuklaajuustokakku, jossa kevään värejä :)
VastaaPoistalinda.niemi-korpi@student.jedu.fi
Suklaahyytelökakku maistuu aina, pääsiäisenäkin!
VastaaPoistaemppu.p@hotmail.com
Perinteitä kunnioittaen mennään rahka-persikkapiirakalla, jossa ohut pohja ja paksu kerros rahkaa ja persikoita :)
VastaaPoista...ja sitten vielä se sähkpostiosoite ;)
Poistasinikka.rusila@gmail.com
Herkulliselta kuulostaa, nam! Meillä rahkapiirakka kuuluu olennaisesti pääsiäisenaikaan :)
VastaaPoistaameliarose211@gmail.com
Äitini tekemä persikkarahkakakku, nam.
VastaaPoistas.kansakoski(at)luukku.com
Itse valmistettu pasha on ehdoton pääsiäissuosikki����
VastaaPoistaan_em08@hotmail.com
Jotain rahkasta tehtyä pitää olla, yleensä jonkinlainen piirakka.
VastaaPoistaTominna@windowslive.com
Pasha on perinnesuosikki.
VastaaPoistasaanati@gmail.com
Näyttää niin hyvältä et voisin tätä kakkua tilata kevään juhliin!:) pääsiäisenä parasta on herkutella raikkaalla juustokakulla tai rahkapullilla! jenny.tokola@hotmail.com
VastaaPoistaPääsin maistamaan tätä kakkua ja voin kertoa, että oli niin hyvää!:) Persikkapiirakka ainakin kuuluu jotenki pääsiäiseen.
VastaaPoistaMeillä syödään pääsiäisenä brita kakkua, en tiedä kyllä miksi :-D
VastaaPoistanoraemilia.seppala (at) hotmail.com
Pääsiäisen herkut meillä vähän vaihtelevat vuosittain, mutta yleensä teen jotain raikasta ja sitruunaista :)
VastaaPoistamarenkiamarenkia(at)gmail.com
Rahkapiirakka on kuulunut aina meidän pääsiäiseen ja sillä mennään tänäkin vuonna, ehkä muunnellaan perinteistä ohjetta vähän.
VastaaPoistahamalainentm@gmail.com
Rahkapiirakka on kuulunut aina meidän pääsiäiseen ja sillä mennään tänäkin vuonna, ehkä muunnellaan perinteistä ohjetta vähän.
VastaaPoistahamalainentm@gmail.com
Eipä ole mitään yhtä suosikkia, vähän on vaihdeltu, mutta aina jotain tehty.
VastaaPoistaTänä pääsiäisenä teen tämän ohjeen mukaan, kuulostaa ja näyttää ihanalle.
Erityisesti kiinnostaa pohjan maku!
hennamake@suomi24.fi
Rahkapiirakka!☺
VastaaPoista97salla@gmail.com
Kyllä meillä ruukaa aina jonkun sortin juustokakku pääsiäispöydästä löytyä! :) Tämä näyttää ainakin herkulliselle! lsippala@gmail.com
VastaaPoistaJotain rahkasta tehtyä... :) t.katja
VastaaPoistaPasha ja mämmi :)
VastaaPoistajohannakautto(at)hotmail.com
Jotain raikasta ja yleensä rahkaista. Taidan herkutella pääsiäisenä sinun reseptin mukaan. :) kajova90@hotmail.com
VastaaPoistaJotain raikasta passiohedelmää tai sitruunaa käyttäen, olen vähän silmäillyt pavlova ja hyydykekakkureseptejä.. :) lamerinquecit@gmail.com
VastaaPoistaMangoinen juustokakku ja pääsiäs teemalla koristellut kuppikakut ovat kyllä niitä ykkös leivoksia pääsiäisenä :)
VastaaPoistajonataneemil@gmail.com
Pääsiäismacaronit katoavat nopeasti pöydästä ainakin, joten ne ehkä ovat se ykkönen :)
VastaaPoista24hbaking@gmail.com
Meillä persikka-rahkapiirakka on paras pääsiäisherkku!! Taidan kokeilla tätä kakkua seuraavaksi ;) en vaan omista kaasupoltinta, kuinkahan sitten marenkia voisi kypsentää ettei kakku muuten mene pilalle?
VastaaPoistamarika.ronkko@hotmail.com
Kiva mammu, kokeile ihmeessä :)
PoistaEsimerkiksi jäätelökakuthan käytetään uunissa muutaman minuutin, jotta marenki saa väriä, muttei jäätelö sula. En uskalla luvata onnistuisiko tämän kakun kohdalla sama.
Jotkut ovat käyttäneet marengin polttamiseen sitä ihan tavallista kaasusytytintä, jota käytetään vaikkapa kynttiöiden sytyttämiseen. Voi olla silti aika työlästä..
Tässä kakussa on käytetty italialaista kuumamarenkia, eli kun 120 asteinen sokerivesi kaadetaan valkuaisten joukkoon, niin kypsentämistä tämä marenki ei enää kaipaa. Kaasuttamisen idea on vain saada väriä marengin pintaan.
Toisaalta, jos leivot paljon, niin suosittelen kaasupolttimen hankintaa. Alle 20€ saat hyvän polttimen.
Jokin keväinen juustokakku on yleensä pöydässä, viimeksi makuna oli mango :)
VastaaPoistasayav(a)hotmail.fi
Ehdottomasti persikka-rahkapiirakka :)
VastaaPoistamari.h_84@netti.fi
Rahkapulla on hyvää (ei rusinoita):
VastaaPoistaMutakakku
VastaaPoistavaatehuttuja(@)gmail.com
Tänä vuonna voisi kokeilla Kinderkakkua :) Mutta ehdoton suosikki on ollut sitruuna-marenkipiirakka, niin hyvää!
VastaaPoistaseppanen.nora@gmail.com
Kevyempi versio pashasta. Ilman voita ja tarjotaan hedelmäsalaatin kera :) siniklamsa@gmail.com
VastaaPoistaRahkaiset leivonnaiset ja piirakat :)
VastaaPoistaRiikka T :)
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
PoistaMeillä vaihtuu leivonnaiset kerrasta toiseen, mutta persikka-kermaviilipiirasta on tehnyt jo pidempään mieli saada. Ehkä toteutan sen nyt pääsiäisenä. :)
VastaaPoistapahakakkublog@gmail.com
Aiettä kuinka ihanan näkönen kakku! :) tätä pitää kyllä kokeilla!
VastaaPoistaMeillä rahkapiirakat kuuluu ehottomasti pääsiäiseen. :)
Joku raikas juustokakku kuuluu pääsiäiseen, appelsiinijuustokakku voisi maistua tänä vuonna.
VastaaPoistaIhana tuo sinun sitruunakakku ja muutenkin ihana blogi. :)
T. Milla, millak90@gmail.com
Voi juku tollaselle monitoimikoneelle mullakin olis kovasti käyttöä, joten ihan pakko osallistua arvontaan! :)
VastaaPoistaTää kakku näyttää todella herkulliselta! Meillä pääsiäisen ehdoton herkku on piiraat, leivonnaiset tai kakut joissa on rahkaa ja persikkaa. Ja sen lisäksi myös perinteistä pashaa ja kulitsaa on saatava :)
Juustokakku mango kiilteellä on se ehdoton pääsiäis pöydän juttu :)
VastaaPoistaeeva.eevush@gmail.com
Pasha ja mämmi ehdottomasti!
VastaaPoistaMämmi ja floravanilla kuuluu ehfottomasti ja jotain raikasta myös. Tänä vuonna herkkupöytään saadaan myös kinder piirakka. Kiitos sinun <3
VastaaPoistaT.Heleena
Porkkanakakku!
VastaaPoistammyheartishere@gmail.com
Jotain raikasta ja rahkaisaa pitää pääsiäiseksi tehdä:) hyvältä kuulostaa tämäkin kakku. -sarkke-
VastaaPoistaIhanan herkun olet loihtinut! Laitan muistiin. Itse teen pääsiäiseksi aina jonkinlaisen suklaakakuun. Monena vuonna se on ollut sama, mutta nyt hieman muutosta tulossa. :) leena-muori@suomi24.fi
VastaaPoistaPääsiäisenä ruukaan kokata juustokakun mango soseella ja aattelin kokeilla mansikanmakuisia marenkeja. Illan päättää oman pihan savusaunan löylyt.
VastaaPoistatuomas.kimpimaki@luukku.com
Mango sose tulee hyytyneen kakun päälle. Eilen leipasin rocky roadin ja mansikanmakuisia turkinpippuri marenkeja. Tuomas k
Poistano minäpä tein näköjään just ihan saman tapaisen....kohta blogissa ohje.
VastaaPoistaRahkapiirakka käy kyllä pääsiäiseen. Porkkanaleivokset ovat myös hyviä.
VastaaPoistaminnapo1(at)gmail.com
Mango, persikka tai sitrusjuustokakku, jonka päälle kiepautetaan pursotetusta suklaasta pajunkissakranssi
VastaaPoistaSaukkomartta@hotmail.com
Periskkajuustokakku, valkosuklaa koristeilla, nam!
VastaaPoistameoj_@hotmail.com
Ananaspiirakka kuuluu täällä joka vuosi pääsiäispöytään :)
VastaaPoistaMinna
minnal@luukku.com
Toi sun kakku kuulosti niin herkulliselta. Tein uutena vuotena sitruunajuustokakun, ja olen ajatellut että sen voisin tehdä myös pääsiäisenä. Mutta tänään vuonna taidan kuitenkin jättää väliin, kun täällä on niin paljon muita herkkuja, suklaata ym :)
VastaaPoistajolannian@gmail.com
Loistavaa Emmi! Pääsiäisherkkuresepti sitruunatartaletti, jossa on sitruunapyreestä valmistettu sitruunakreemi ja huntuna italialainen marenki.
VastaaPoistaOi mitä sinä oot taas taiteillu! Suklaamunien vastapainoksi pääsiäiseen kuuluu hieman raikkaammat rahkapiirakat! :-)
VastaaPoistaJuli
Ooh mikä sitruunaherkku! :) Mangojuustokakku kuuluu meidän pääsiäiseen.
VastaaPoistahippohiiri at gmail.com
Itse tehty pasha lakkahillon kera ollut vuosia meidän perheen pääsiäisherkku nro 1 :)
VastaaPoistamariahrehu@gmail.com
Persikkainen tai sitruunainen juustokakku
VastaaPoistaarhippainen(at)luukku.com
Kinder piirakkaa ajattelin kokeilla tehdä.
VastaaPoistatyttiklemetti@luukku.com
Kinderpiirakkaa testasin ekaa kertaa ja voi että on hyvää!
VastaaPoistapussikarhu@luukku.com
Rahkapiirakkahan se olisi, mutta oma leivontayritykseni meni tällä kertaa aivan mönkään. Piirakasta tuli lähinnä mautonta munakasta. Pasha olis kans hyvää, jos sen leivonnaiseksi voi laskea. Mut sen tekeminen olis vielä haastavampaa...
VastaaPoistaEhkä mokkapaloista tulee mun bravuuri pääsiäisenä(kin) ;)
Sähköposti löytyypi blogger-profiilista.
Rahkapullat on aina ollu se ykkönen😊
VastaaPoistamaaria.kinnunen94@gmail.com
Tiikerikakku joka on kuorrutettu ja koristeltu.pääsiäisrakeilla. salli.moilanen36@gmail.com
VastaaPoistaRahkapiirakka on aika perinteinen. Myös mango- tai sitruunajuustokakku on usein pääsisäisen herkkuna
VastaaPoistajanttarainen(at)luukku.com
Sitruuna-rahkapiirakka
VastaaPoistapauleceb(at)gmail.com
Päärynä-rahkapiirakka on meidän herkku
VastaaPoistamirkkulainen(at)luukku.com
Persikka-rahkapiirakka on ollut pääsiäisen vakiojälkkäri
VastaaPoistasampsapie(at)gmail.com
Persikka-juustokakkua olen tehnyt useana vuonna, kun aikanaan hyvän ohjeen bongasin
VastaaPoistamarialuok@gmail.com
Välillä pääsiäispöydässä on mudcake, välillä taas raikas juustokakku
VastaaPoistamaukkuti@luukku.com
Sitruunainen juustokakku on ollut tarjolla, mutta ei ihan tämmöinen. Pitääköhän tehdä vähän erilaista välillä :)
VastaaPoistakaricepu@gmail.com
Rahkapullat
VastaaPoistaazlakki@luukku.com
Rahkapiirakka
VastaaPoistameretekos@gmail.com
Ehdottomasti rahkapullat ovat pääsiäisen ykkösleivonnainen. :)
VastaaPoistasopeutuja(at)hotmail.com