maanantai 2. marraskuuta 2015

Suklaaruusut



Jaan teille lupaamani suklaaruusujen ohjeen. Helppo ohje yksinkertaisista aineksista. 
Kannattaa ehdottomasti käyttää oikeaa voita, josta pikkuleipä saa makunsa ja hyvän rakenteensa.
Hyvän taikinan salaisuus on riittävä voin ja sokerin vaahdotus sekä tietysti sopiva jauhon määrä.
Paistossa pikkuleipä ei saa tummua liikaa vaan suklaaruusu pitäisi olla rapsakka mutta ei liian kova vaan helposti "puraistava" :)







Suklaaruusut


600 g voita
300 g sokeria
620 g vehnäjauhoja
40 g kaakaojauhetta

suklaata koristeluun

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi yleiskoneen lapavatkaimella.  (Kuva 1.)
Sekoita vaahtoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja kaakaojauhe käsin.
Pursota 8-10mm tähtityllalla tasakokoisia suklaaruusukkeita. Pursotus saa olla tiivis ja aika korkea, sillä pikkuleipä leviää ja laskeutuu paiston aikana.

Paista suklaaruusut 200 asteisessa uunissa n. 8 minuuttia.
Pursota jäähtyneen pikkuleivän koristeeksi suklaapisara sulatetusta suklaasta.


1.



3 kommenttia:

  1. Hei
    Sainpa viimein kokeiltua ohjettasi uudemman kerran ja vieläpä lähes täydellisellä lopputuloksella :) Joten kiitos kovasti ohjeesta.
    Eka kerran kun tein, niin minulla ei ollut käytössä digitaalista keittiövaakaa ja niinpä muunsin grammat desin mitoiksi netistä löytyvän taulukon mukaan. Taikinasta tuli aivan liian paksua, hampaat irvessä käjet tutisten yritin pursottaa ruusukkeita, mut eipä tullut mitään.
    Ajattelin, et oli viimeinen kerta kun ees yritän. No nyt vähän aikaa vierähtäneenä innostuin taas kokeilemaan ja vaakan kera. Nyt onnisti, jess! Ehkä kuitenkin ensi kerralla aavistuksen vähennän jauhojen määrää :))

    VastaaPoista
  2. Kokeilin ohjettasi muuntaen sen maidottomaksi käyttäen margariinia. Ruusujen pursotus onnistui todella hyvin mutta uunissa lässähtivät täydellisesti. Onko ongelma tuossa margariinissa vai mikähän meni pieleen?

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta.
Pienikin merkki piipahduksestasi ilahduttaa.