Ja tässä jälleen yksi resepti turkinpippuria rakastavalle.
Turkinpippurimarengit tuovat vaihtelua tavallisen marengin makuun.
Tein erääseen tilaisuuteen, jossa oli paljon lapsia, näitä marenkeja yli kolme pellillistä ja kaikki meni alta aikayksikön :)
Marengithan on tunnetusti vaativia leivonnaisia. Tämä resepti on saanut paljon suosiota ja kehuja, mutta olen myös saanut muutamia kysymyksiä : "miksi en onnistunut?".
Tietysti haluaisin, ettei kenenkään tarvitsisi monia kertoja epäonnistua.
Kartutin siis hiukan vinkkilistaa tämän postauksen loppuun.
Toivottavasti vinkeistä on hyötyä ja saatte onnistumisen elämyksiä. :)
Turkinpippurimarengit (n.30 kpl)
2 valkuaista
(keskikokoisia kananmunia)
(keskikokoisia kananmunia)
(n.180g) 3 dl tomusokeria
1 dl Tyrkisk Beber Crushia eli turkinpippurirouhetta
Vatkaa valkuaiset jämäkäksi vaahdoksi.
Lisää vähitellen, koko ajan marenkia vatkaten, tomusokeri.
Vatkaa marenkia vielä 10 minuuttia, niin että marenki on jämäkkää ja kiiltävää. (kuva*)
Nostele turkinpippurirouhe varovasti marengin joukkoon. Elä sekoita liikaa!
Aseta massapussiin tähtitylla tms. ja pursota pellille kauniita pieniä marenkeja.
Vinkkejä
- Kokeile myös muita karkkirouheita, kuten Tutti Fruttia tai Mariannerouhetta!
- Valitse tarpeeksi suurisuinen tylla, jotta karkkirouheet eivät jää jumiin tyllaan.
- Jos et käytä yleiskonetta, vatkaa valkuaisvaahto kapeassa, korkeareunaisessa kulhossa, jotta vispilät pääsevät kunnolla vispaamaan vaahdon.
- Varsinkin, jos et käytä yleiskonetta, voi olla helpompi saada hyvä vaahto valmistamalla kaksinkertainen määrä marenkeja, jolloin valkuaisvaahtoa tulee tietysti reilummin kulhoon.
Ohje on peräisin kyseisen karkkirouhepussin kyljestä.
Valitettavasti ohjetta ei enää pussiin paineta.
Oi, vesi hierahti jo kielelle...
VastaaPoistanämä oli aivan huikeen hyviä! :) pitääpä testata reseptiä! :)
VastaaPoistahuipusti oot saanu pysymään muodossa noi marengit..:) ja on taatusti herkullisia, pitää kyllä kokeilla salmiakin ystävänä näitä :)
VastaaPoistaKiitos :) Tää on kyllä sen verran hyvä ohje, että ei passaa meikäläisen näitä paljo kaappiin leipoa ;)
VastaaPoistaMulla on joskus repeilly nämä marengit, mut oon pistäny merkille, että ku malttaa paistaa miedossa lämmössä pitkään ja sekoittaa karkkirouhe maltillisesti nii onnisttuu ...
Nam! Nää on ihan super herkullisia :-) Tein näitä tarkoituksena säilyttää lasipurkissa keittiössä, mutta eivät kyllä kauaa säilyneet :D
VastaaPoistaNämä kyllä maistuu ainaki mun kaltaiselle herkkusuulle ;) Makiaa ku makiaa nii se on hyvää.
VastaaPoistaLaitatko tomusokerin vasta lopuks kun vaahto pysyy ylösalaisin kulhossa?
VastaaPoistaMulla ei tullu pursotettava,levitin levyks pellille.??? Ei menny keltuaista jne.Missä vika?
Marenki on yllättävän vaativa leivonnainen.
PoistaVatkaan huoneenlämpöiset valkuaiset aika kovaksi vaahdoksi ennen tomusokerin laittoa. Tomusokeri laitetaan pikkuhiljaa valkuaisen sekaan koko ajan vatkaten.
Turkinpippurirouhe pitää nostella lopuksi hyvin varovasti joukkoon ja samantien pursottaa marengit pellille.
Vaikea näillä tiedoilla sanoa, mikä meni pieleen. Täytyy sanoa, ettei tämä resepti ole kovin selkeästi kirjoitettu.Toivottavasti näistä vinkeistä olis apua marenkien tekoon.:)
Onko väliä käyttääkö sokeria vai tomusokeria?
PoistaOon kerran kaverin tekemänä maistanut näitä ja juuri omat mariannerouheella ovat uunissa mutta ne lässähtivät, myös kaverilla. Eli kuinka kauan valkuaisia pitää vatkata jotta vaahdosta tulee riittävän kovaa? Pursottaessa vaahto oli jo liian juoksevaa eli kai vika juuri tuossa ensimmäisessä vaiheessa..
VastaaPoistaEnsinnäkin ilahduttavaa kuulla, että resepti on innostanut kokeilemaan useaakin leipuria. Ja heti toiseksi, olen erittäin pahoillani, että molemmat olette joutuneet pettymään ja marengit ovat epäonnistuneet. Sitä en kenellekään toivo. Oliko maku kuitenki hyvä?
PoistaLisäilin muutamia vinkkejä tuonne reseptin loppuun, toivottavasti niistä olisi hyötyä.
Teen itse marengit aina yleiskoneella pallovispilällä ja lähes aina kaksinkertaisin määrin, eli 4 valkuaista jne.
Kysymyksesi jälkeen, kokeilin ohjetta ihan perus sähkövatkaimella ja yksinkertaisella ohjeella. Ja tiiätkö, että mulle kävi juuri niin kuin sinulle eli vaahto oli liian löysää, vaikka vatkasin yli 10 minuuttia.
Tein seuraavat havainnot:
1. Käyttämäni kanamunat olivat ekstrapieniä eli tomusokeria tuli suhteessa liikaa valkuaisiin nähden.
2.Vatkasin vaahdon liian laakeassa astiassa, jolloin kaksi pientä valkuaista ei päässyt tehokkaasti vaahdottumaan "vispilöiden päillä".
Nämä asiat kun korjasin, seuraava satsi onnistui ! :D
Voisiko näistä olla apua sinulle? Entäpä, jos kokeilisit tehdä kaksinkertaisella ohjeella ?
Ystävällisin terveisin
Emilia
Kiitos vinkeistä! Tänään ajattelin taas kokeilla joten yritän siis kaksinkertaista määrää ja eri astiaa :)
PoistaNiin ja tosiaan maku oli ihan hyvä! Kaverin turkinpippurirouheella olivat tosin enemmän minun mieleen entä mariannerouheiset.
Poistaja kun keltuaisia erotatte,niin keltuaista ei saa mennä valkuaisten joukkoon.
PoistaMinkä kokoisella tyllalla olet tehnyt näitä?tein itse 8mm ja aluksi tuli hyvin,mutta sitten rouhetta oli kertynyt siihen sen verran että meni tukkoon..
VastaaPoistaHeissan!
PoistaKiva, että olet innostunut kokeilemaan turkinpippurimarenkeja.
Itse olen pursottanut nämä marengit niinkin isolla tyllalla kun 13mm. Näyttää, että turkinpippurirouhe on niinkin pientä, että menisi pienemmästäkin tyllasta läpi, mutta yleensä sinne mahtuu niitä isompi karkkipaloja. Sekös on harmillista, kun pursotus jatkuvasti tökkii joten olen siirtynyt isompaan tyllaan suosiolla :)
Kiitos vastauksesta!kiva kun näin pian vastailet.:)pitääpä kokeilla tuon kokoisella..harmi ettei kärkkäiseltä ainakaan löytynyt..etsintä jatkuu..:D
VastaaPoistaTäytyy sanoa, että yleensä olen aika hidas vastailija, mutta tämän nykytekniikan myötä olen saanut parannettua tapaani :) Muistaakseni olen tilannut tuon 13mm tyllan nettikaupasta, mutta kymppimillisen tyllan voisi löytääkin esimerkiksi Kärkkäiseltä. Onnea etsintään :)
Poista10mm tyllalla onnistui hyvin.:)
VastaaPoistaKiitos tiedosta :) Kymppityllalla saakin varmasti kauniimpaa tai ainakin erilaista pursotusjälkeä kuin 13mm jättityllalla.
PoistaKysyisin Emmi vähän asian sivusta :D Mutta minkälaisella väriaineella värjäät normaalin marengin jos haluat värjätä? Krran kokeilin nestemäistä, uunissa se pilas marengit. Se jotenkin "erottui" marengeista ja levittäyty siuhen leivinpaperille kivasti.. sit kokeilin pastaa, ja tuntuu että sitä pitää 2valkuaisen taikinaan laittaa se koko purkki, että väristä tulee oikea! Nyt sentään ite marengit on ruennu onnistuu.. ;)
VastaaPoistaMammuu, ookko innokaski leipomaan?:)
PoistaMun täytyy myöntää, etten ole monestikaa värjänny marenkia, joten oon huono sua auttamaan. Pastaväri on rasvaliukonen, joten voi olla, ettei siksi käyttäydy hyvin marengissa. Paistettavat tuotteet ei useinkaan kestä hurjia määriä värejä. Toisaalta elintarvikeväri värjää huonommin, eli jos käyttää pastaväriä, sitä tarvii laittaa vähemmän. Ootko kokeillu jauheväriä? Väriaine kannattaa lisätä marenginteon ihan loppuvaiheessa varovasti sekoittaen.
Taisit saada jo onnistumaan värjätyt marengit mikäli facesta katoin oikein? :)
Kiitos, eka kerran tein marenkia. Tällä ohjeella onnistuin heti ja turkinpippurimarenki maistui niillekin, jotka eivät marengista ole aiemmin välittäneet.
VastaaPoistaKiitos palautteesta. Huippumukavaa, saada tällaisia uutisia reseptin toimivuudesta. Näistä ilahdutuksista elän pitkään :)
PoistaKiitos ihanasta ohjeesta. Tein näitä ohjeesi mukaan viime kesän puutarhajuhliin ja ne saivat niin suuren suosion, että jouduin tekemään niitä useamman pellillisen jo ennen juhlia. Kotiväki kun kävi maistelemassa etukäteen omin luvin niin, että säilytysrasiasta paistoi aina pohja. :o)
VastaaPoistaTämän kesän juhliin nämä ovat siis selvä valinta. Tulin taas kurkkaamaan ohjetta, vaikka kyllähän se tutuksi tuli jo viime vuonna. Tein näitä ainakin kymmenkunta annosta.
Olen käyttänyt sekä sähkövatkainta, että yleiskonetta marenkeja tehdessä ja olen myös sitä mieltä, että yleiskoneella tulee paras lopputulos.
Olin eilen Partylite kutsuille ja siellä oli turkinpippurimarenkeja aivan taivaallisia. Pakko kokeilla
VastaaPoistaJos käyttää normi hienosokeria näihin niin onko määrä sama kuin tomusokerissa? Nimimerkillä 4 valkuaisen satsia tekemässä /kokeilemassa mut tomurokeri uupuu...
VastaaPoistaJos käyttää normi hienosokeria näihin niin onko määrä sama kuin tomusokerissa? Nimimerkillä 4 valkuaisen satsia tekemässä /kokeilemassa mut tomurokeri uupuu...
VastaaPoistaEn uskalla luvata, että marengit onnistuvat samanlain, kun korvaat tomusokerin hienosokerilla. Hienosokerillakin marenki onnistuu varmasti, mutta eri reseptillä. Toki kannattaa kokeilla, jos vasta testierä menossa :)
PoistaKiinnostaisi tietää käytätkö kiertoilmauunia ja paistatko useamman pellillisen samaan aikaan?
VastaaPoistaMiten te saatte marenkimassan irti pallovispilästä? Se vaihe on niin rasittava, että meinaa jäädä marengit tekemättä. Onko jotain hyviä vinkkejä tai kikkoja tähän?
VastaaPoista