Jaan teille helpon ja nopean mustikkapiirakkareseptin.
Tällä reseptillä voi yhtä hyvin tehdä myös omena- tai muuta marjapiirakka.
Omassa reseptikirjassani tämä ohje kulkee nimellä lasipiirakka. En uskaltanut tekstin nimeksi kuitenkaan laittaa, ettei herätä ihmetystä ja ennakkoluuloja.
Lasipiirakka vai siksi, että mitaksi et tarvitse kuin n. 2dl juomalasin/muun kupposen ja lisäksi 5ml teelusikkamitan.
Mustikkapiirakka
4 lasia vehnäjauhoja
2 lasia sokeria
2tl soodaa
2tl vaniljasokeria
250g sulatettua voita
2 kananmunaa
1 lasi piimää/jogurttia/kemaviiliä tms.
n.5dl mustikkaa
halutessasi sokeria
Mittaa kulhoon kuivat aineet. Lisää rasva ja nypi käsin murumaiseksi seokseksi.
Erota tässä vaiheessa murua n. 1½ lasia toiseen kulhoon. Muru sirotellaan sitten lopuksi piirakan pinnalle.
Lisää munat ja piimä taikinaan. Sekoita tasaiseksi huolellisesti.
Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille.
Levittele päälle mustikat ja sokeri.
Sirottele vielä muruseos marjojen päälle.
Paista piirakkaa 200℃:ssa, uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos vierailusta.
Pienikin merkki piipahduksestasi ilahduttaa.