kotiliesi

sunnuntai 6. elokuuta 2017

Salmiakkinen suklaabrownie


Ei ehkäpä ole Herkkujen Helmien uskollisilla seuraajilla jäänyt huomaamatta, että suklaan ja salmiakin yhdistelmä on yksi mun ehdottomista suosikeista. ;)
Suklaa-salmiakkibrowniet on älyttömän helppo ja nopea tehdä. Ite oon käyttänyt näitä pikkumakeina tarjottavina kakkujen lisäksi juhlatarjoiluissa. Nämä herkut ovat nimittäin tosi makeita, ei kovin isoa palasta, ainakaan monta, saata syödä, mutta pikkupalana kahvin kanssa ovat parhaimmillaan.

Brownie on siis makea suupala, joka on mutakakkumainen sisältä, mutta silti tiivis, ei valuva. 
Ei missään tapauksessa saa olla mureneva eikä kova rakenne.











Pellillinen Brownieta  
(pelti n.38x34cm)

350g suklaata ( Itse käytin 150g maito, 200g tummaa)
300g voita

6dl sokeria
3,5dl vehnäjauhoja

150g turkinpippurirouhetta (1pss)
5 kpl kananmunia (n.260g)

Sulata voi ja suklaa vesihauteessa, mikrossa tai varovasti kattilassa. Ihan mikä itselle on parhaaksi nähty tapa. Vältät vain suklaan palamista.

Lisää sokeri, sekoita hyvin lastalla tai puuhaarukalla.( Tässä vaiheessa taikina saattaa näyttää oudolta, juoksettuneelta, kun sokerikiteet erottuvat, mutta tällaista kuuluu tässä vaiheessa ollakin)

Lisää vehnäjauhot ja turkinpippurirouhe ja sekoita.

Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita taikina sileäksi. Tässä vaiheessa voit vähän sekoittaa vispilälläkin, että saat massan tasaiseksi, mutta turhaa vispaamista kannattaa välttää.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 175 ॰C asteisen uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.
Paistopinta repeilee ja paistossa brownie "kuohuu", mutta kun on valmista, niin taikina on taas laskeutunut tasaiseksi. Reunoilta brownielevy saattaa vähän mennä kovaksi, mutta sisältä pitäisi olla pehmeää, mutta leikattavaa. Parasta brownie on leikata jääkaappikylmänä halutun kokoisiksi ja muotoisiksi paloiksi.
Koristele halutessasi tomusokerilla tai kaakaojauheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta.
Pienikin merkki piipahduksestasi ilahduttaa.