Tämä suklaapiirakkapohja on ihan mun lemppari! Niin helppo ja nopea ja ennenkaikkea hyvä :P Ja kuorrutukseen mielikuvitus on vaan rajana. Sen voi tehdä vaikka minttukrokanttisuklaasta tai ihan mistä vaan suklaasta. Ja yksi vaihtoehto on tehdä tomusokerikuorrutus. Laitanpa sen ohjeen vaikka tämän postauksen loppupuolelle! :D Että ei kun kokeilemaan.
Pohja
200g voita
2,5 dl vettä
1tl suolaa
3-4rkl kaakaota
1dl jogurttia/rahkaa/kermaviiliä tms.
2 kananmunaa
5dl vehnäjauhoja
5dl sokeria
2tl leivinjauhetta
2tl soodaa
2tl vaniljasokeria
- Voi, vesi, suola ja kaakao kiehautetaan kattilassa ja jäähdytetään hiukan.
- Jogurtti tms. sekoitetaan kananmunien kanssa. Kananmunaseos ja kiehautettu seos yhdistetään.
- Kuivat aineet sekoitetaan yhteen ja yhdistetään siivilän läpi muuhun taikinaan. (Taikinan voi sekoittaa ihan vaan käsivispilällä)
- Paista pohjaa 200 asteessa 20-30 minuuttia.
Kuorrutuksia
Suklaa-salmiakkikuorrutus
2 dl kuohukermaa tai ruokakermaa
n. 80 g salmiakkia
220-250 g maitosuklaata
n. 100g valkosuklaata
![]() |
1. Kiehauta kerma ja lisää paloiteltu salmiakki. |
![]() |
2. Kun salmiakki on täysin sulanut kermaan, kaada rouhittu suklaa seokseen. |
![]() |
3. Sekoita kuorrute tasaiseksi lämpimällä liedellä. |
![]() |
4. Kaada seos jäähtyneen piirakkapohjan päälle ja tee heti sulalla valkosuklaalla kuviointi. |
Keitetty kaakao-tomusokerikuorrutus
100g voita
4 rkl maitoa
1rkl kaakaota
n. 450g tomusokeria
- Voi, maito ja tumma kaakaojauhe kiehautetaan.
- Sihdattu tomusokeri lisätään vispilällä sekoittaen.
Tämä piirakka näyttää luvattoman hyvältä!:)
VastaaPoistaVoin kertoa, että tämä piirakka oli älyttömän hyvää!:)kannatta kokeilla.
VastaaPoistaHei! Kiitos ja ylistys tästä reseptistä! Nyt loppui minun kohdaltani yli kaksikymmentä vuotta kestänyt reseptinmetsästys. Tällä ohjeella sain aikaiseksi juuri sellaiset mokkapalat, joita oli aikoinaan koulun pullapäivillä ja joita olen vuosien varrella noin tuhat kertaa yrittänyt leipoa - turhaan. Kaiken kukkuraksi ohje on vielä niin helppo, että herkkuleivonnaiset onnistuivat jopa minulta! Kuorrutin tomusokeri-kahvi-rommiesanssi-seoksella. NAM! Hyvää jatkoa Riikka
VastaaPoistaVoi että oon onnellinen, että pystyin sinua tässä asiassa auttamaan, tietämättäni :D
VastaaPoistaTämä on munki iha lempparipiirakkapohja. Mun mielestä pohja on niin kostea ja maukas ja siihen on helppo yhdistää kuorrutus kuin kuorrutus.
Kiitos vierailustasi ja tervetuloa uudelleen :)!
Nappasin tämän piirakan ohjeeen mukaani. Löysin blogisi sattumalta jonkun kautta. Kivoja, herkullisia ohjeita sinulla :) Tänne tullaan toistekin :)
VastaaPoistaKiitos paljon. Onpa kiva kuulla, etten ihan turhaan näitä reseptejä tänne kirjoittele ;) Herkullisia hetkiä toivottaen Emilia
VastaaPoistaIhanalta näyttää. Myös minä eksyin tänne! Tekis mieli kokeilla heti, ehkä jo huomenna viikonlopun kunniaksi. Pitää laittaa siis suosikkeihin tää sivu. :-)
VastaaPoistaKerrotko vielä, että onko kuorrutukseen tuleva salmiakki mitä?? ihan vain salmiakkia vai salmiakkisuklaata??
VastaaPoistaKuorrutukseen olen käyttänyt Fazerin ihka oikeaa salmiakkia ja suklaana maitosuklaata. Salmiakkisuklaalla en oo tätä kokeillu, joten en osaa sanoa, miten sillä onnistuu. Voisin olettaa, että oikealla salmiakilla saa paremmin sen salmiakin maistumaan :D
Poista