kotiliesi

perjantai 13. heinäkuuta 2012

Korvapuustit

Muistan, kun laiton blogiin kuvia joskus kauan kauan sitten leipomistani korvapuusteista ja lupasin laittaa ohjetta niiden tekemiseen. Aina ohjeiden laittaminen on vain jäänyt :/ Tässä siis vähän reseptiä. Teen joskus puustin väliin täytteen ja joskus laitan ihan vain voita ja kaneli-sokeria. Pullan täyttämisessähän on kymmeniä mahdollisuuksia :)

Klassikko: korvapuusti ja lasillinen maitoa :)


Pullataikina

5 dl vettä/maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
1100 g vehnäjauhoja
150 g voita

Täyte
125 g  pehmeää voita
125g rahkaa
1 dl sokeria
½ dl vaniljakreemijauhetta
n. 3 tl kanelia

kaneli-sokeria täytteen pinnalle ripoteltuna

Täytteen ainekset sekoitetaan sähkövatkaimella tasaiseksi.



n.37 asteiseen veteen liotetaan hiiva.
 Lisätään sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna, sekoitetaan koukulla.
Lisätään jauhot ja sekoitetaan muutama minuutti hitaalla nopeudella.
Lisätään pehmeä rasva ja vaivataan taikinaa vielä n. 6-8 minuttia.

Taikinan annetaan vaivauksen jälkeen levätä kymmenisen minuuttia peitettynä ennen lepomista eli sen ei tarvitse nousta moninkertaiseksi tässä vaiheessa.



Levättyyään taikina kaulitaan 2-3 erässä pitkän malliseksi levyksi. Levyn tulee olla suhteellisen kapea, jotta korvapuustista saa leikattua leveän mallisen, mikä estää puustin kaatumisen uunissa.
Levitä haluamasi täyte taikinalevylle ja kääri rullalle.


Leikkaa rullasta terävällä veitsellä n.4 cm levyisiä puusteja. ( n. 50-60g)
Paina puustiin "kolo" joko kahden peukalon avulla tai esim. nuolijan varrella.
Jos kolon painaa ihan pöytään asti tulee leveän mallinen puusti ja taas vähemmän painetusta puustista tulee alimmassa kuvassa olevan näköinen pulla.



Nostata puusteja n. 30-40 minuuttia. Laita vaikka uuni alle 50 ateen ja anna nousta hetki siellä ja nosta sitten huoneenlämpöön liinalla peitettynä.
Voitele ja sokeroi nousseet pullat.
Paista 220 asteisessa uunissa n.6-8 minuuttia.





4 kommenttia:

  1. Ai että miten herkullisilta näyttää. Tätä täytyy kokeilla seuraavana vapaapäivänä!:)

    VastaaPoista
  2. Korvapuusteja mun on pitänyt leipoa kans vaikka kuin pitkään. Näyttää kyllä niiin hyvältä! :-)

    VastaaPoista
  3. Oi, melkein voin haistaa tuoreen korvapuustin hajun!

    VastaaPoista
  4. Emilia, testasin näitä ja niin hyviä. Jatkossakin tuun tekemään :)

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta.
Pienikin merkki piipahduksestasi ilahduttaa.