Mun reseptikätköissä on jo pitkän aikaa pyörinyt viinerpellillisen ohje, jonka oon äiditäni joskus saanut. Kokeilin nyt ohjetta bostonkakkuna ihan vaan vaihteluksi.
Ihanan pehmeää viinermäistä pullaa, jonka maistuvuuden takaa reilu määrä oikeaa voita ja sokeria ;D
Kauniilla nauhalla "paketoidusta" bostonista saa muuten ihanan tuliaisen vieraille.
Viinerboston
taikina
2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
2 munaa
2 munaa
½ dl sokeria
½ tl suolaa
n. 10 dl vehnäjauhoja
150 g voita
vaniljatäyte
(Halutessaan voi korvata vaniljakreemijauheella tehdyllä kreemellä.)
(Halutessaan voi korvata vaniljakreemijauheella tehdyllä kreemellä.)
250g maitoa
vaniljatanko
60 g keltuaista
65 g sokeria
20 g maissitärkkelystä
sokeri-voitäyte
150 g voita
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Taikina tehdään pullataikinan tapaan. Lämpimään maitoon liotetaan hiiva ja lisätään munat, sokeri, suola. Sekoitetaan vispilällä. Lisätään vehnäjauhot ja vaivataan hetki. Lopuksi lisätää pehmeä voi ja vaivataan sopivaksi. Annetaan taikinan hetki levätä ja sillä aikaa valmistetaan täytteet.
Taikina tehdään pullataikinan tapaan. Lämpimään maitoon liotetaan hiiva ja lisätään munat, sokeri, suola. Sekoitetaan vispilällä. Lisätään vehnäjauhot ja vaivataan hetki. Lopuksi lisätää pehmeä voi ja vaivataan sopivaksi. Annetaan taikinan hetki levätä ja sillä aikaa valmistetaan täytteet.
Vaniljatäytteen valmistus:
Kiehauta maito vaniljan kanssa. (Vaniljaa voit käyttää joko tankona taikka vaniljamyllystä.)
Sekoita keltuaiset, sokeri ja maizena keskenään toisessa kulhossa. Kaada noin puolet kiehautetusta maidosta muiden aineiden joukkoon ja sekoita vispilällä. Lopuksi siivilöi seos lopun kiehautetun maidon joukkoon ja kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes vaniljatäyte on n. 82-84 asteista. Nosta täyte pois liedeltä ja anna jäähtyä kulhossa välillä sekoittaen.
( Aineet voi yhdistää myös " lyhyemmällä kaavalla". Tällä ohjeella varmistetaan vain, ettei seokseen varmasti tule sattumia.)
Sokeri-voitäyte valmistetaan vatkaamalla voi ja sokeri vaahdoksi ja lisäämällä vaniljasokeri.
Bostonin kokoaminen
Voitele halkaisijaltaan 26 cm:n irtopohjavuoan Kauli loppu (2/3) taikinasta suorakaiteen
tai rengasvuoan reunat ja leikkaa pohjalle malliseksi levyksi ja levitä sokeri-voitäyte
leivinpaperi. levylle.
Erota 1/3 taikinasta ja kaulitse pohjaksi.
Kääri levy rullalle ja leikkaa veitsellä Levitä kaulitun pohjan päälle jäähtynyt
siivuiksi. vaniljatäyte.
Asettele kierrepullat tasaisesti pohjan päälle.
Nostata bostonia n. 20 min. Voitele ja koristele
boston raesokerein. Paista 200 asteessa
n.30min.
Tätä on ihan pakko tehä! Slurp! :)
VastaaPoistaSuosittelen :D :P
PoistaVoi ku houkutteleva pulla- kelepais mullekki:)
VastaaPoistaOis ihana leipoa maitoon ja voihin -ja lisätä vähä kanamunaaki -saati vehenäjauhoja..
Ehkä sitte oisin ahkerampileipuri, mutten kyllä yhtään kevyempi;D Saanko tilata tätä ku tuun käymään sulla ensivierailulla?
Heleena
Voi kuule, mää niin ymmärrän sua! Leipominen on nii eilaista, helpompaa ja mukavampaa, kun ei tarvi miettiä allergioita. Mutta täytyy sanoa, että oot kyllä tosi ahkerasti jaksanu leipua ja kokeilla eri juttuja. Mitali sulle! :D
PoistaTietysti saat maistiaiset iha vaikka tuoreena lämpimäisenä bostonia. Ootan vaan sitä että tuut :D <3
Oih nam! Tää on taas yksi niistä herkuista, joita tulee tehtyä aivan liian harvoin vaikka herkkua onkin. Jospa sitä sais tehtyä pullataikinan joku päivä, niin vois tehdä jotain tämän tyyppistä ja sit vielä korvapuusteja! :-)
VastaaPoistaTotta. Pulla on nii hyvää suomalaista herkkua :P Mutta onhan se niinkin, että aikaa ja viitseliäisyyttä sen tekemiseen vaaditaan. Liian harvoin tulee leivottua :/
PoistaSinäpä sen sanoit, nyt alako itelläki tekeen mieli oikeita korvapuusteja!
Nam, näyttääpä maukkaalta. Bostonkakkua ei ole tullut aikoihin tehtyä, mutta pitääkin viikonloppuna kokeilla tätä versiota.
VastaaPoista