kotiliesi

tiistai 24. syyskuuta 2013

Raitakääretorttu



Viikonloppuna pikkuisille ja vähän isommillekin vieraille tarjottiin lasten sanoin :"seeprakääretorttua".
Tein siis ihan tavallisen kääretorttutaikinan, jonka jaoin kahteen osaan. Toiseen taikinaan lisäsin kaakaojauhetta. Kaatelin taikinat eri pursotinpusseihin ja pursottelin ensin tummat raidat ja tummien raitojen väliin vaaleat raidat. Pursottelussa saa olla nopea, sillä taikina leviää nopeasti.
Kääretorttu paistetaan normaaliin tapaan. Täyte kuitenkin laitetaan uunissa päällimmäisenä olleelle puolelle eli pohjapuoli kääretorttusta tulee päällimäiseksi, sillä siinä raidat näkyy paljon kauniimmin.
Tähän kääretorttuun tein kinuski-vadelmatäytteen.

Just ennen seepran tuhoamishetkeä tajusin, että täytyyhän tortusta ottaa kuva. Sillä hetkellä kaikista talon kameroista oli tietysti patterit ja akut loppunu ja päädyin kamerakuvaan. Anteeksi siis kuvien huono laatu.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta.
Pienikin merkki piipahduksestasi ilahduttaa.