kotiliesi

lauantai 13. syyskuuta 2014

Hävikkiviikko: Helppotekoiset pehmeät puurorieskat





Tämä viikko eli 8.-14.9. on Kuluttajaliiton järjestämä Hävikki-viikko.
Meitä monia bloggaajia on pyydetty mukaan herättelemään kuluttajia ajattelemaan, kuinka paljon heitämme ruokaa roskiin ja yleensä turhaan.
 Hetkeäkään en miettinyt lähdenkö kampanjaan mukaan. Ollaanhan tässä erittäin tärkeän asian äärellä.
Haluaisin siis haastaa juuri sinut ajattelemaan, miten voisit omassa arjessasi vähentää ruoan päätymistä roskiin.
Voisitko aloittaa suunittelemalla tarkemmin viikon ruokalistaa vai pohtimalla miten jääneitä ruokia voisi uusiokäyttää. 
Seuraavana sinulle ensimmäinen vinkki tuohon uusiokäyttöön.


Puuroa tehdään useassa kodissa lähes joka aamu. Joskus puuron menekkiä voi olla hankala arvioida ja sitä jää kattilan pohjalle.
Vaikka puuron uusiokäyttöreseptejä on varmasti monia sämpylöistä pannukakkuihin, uskalsin silti tuoda julki vielä sen tuhannennen ohjeen. Ja tätä ei muuten kannata ohittaa. 

Tein näitä rieskoja jääneestä ruishiutalepuurosta tällä viikolla. Rieskojen tekemiseen meni vajaa puoli tuntia eli ohje on helppo. Kohta koko rieskasatsi on huvennut  tuolta pakkasesta :P
Jäähtyneestä aamupuurosta on kätevä tehdä rieskat heti välipalaksi tai myöhemmin iltapalaksi.


Helppotekoiset puurorieskat

n. 4 dl puuroa 
( käy mikä vain hiutalepuuro)

1 muna

2-3 dl vehnäjauhoja 
(osan voi korvata esim. grahamjauhoilla)

suolaa


Sekoita  jäähtyneesen puuroon muna, jauhot ja ripaus suolaa.
Lusikoi ja levitä taikinasta pellille joko pieniä annosrieskoja tai isompia leikattavia rieskoja.
Sihtaa rieskojen päälle jauhoja ja tasoita vielä kädellä leipä litteäksi. (Taikinan kuuluu olla löysähköä).
Paista rieskaset 250 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.
Kääri lämpimäiset keittiöpyyhkeeseen ja tarjoile voisilmän kera.












4 kommenttia:

  1. Hei kiitos tästä! Töissä jää melkeinpä joka aamu puuroa ja sämpylät jos jonkinlaiset on jo niin koitettu, eipäs oo tullu mieleenkään rieskat. Täytyy heti huomenna koittaa, toivottavasti jää puuroa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hieno homma, että innokkaita riittää. Hävikkiviikon tarkoitus on juuri innostaa ihmisiä ruoantähteiden hyötykäyttöön!
      Varmasti työkaverisi ilahtuu lämpimistä rieskoita seuraavalla tauolla ;)

      Poista
  2. Hieno,homma olen aloittanut uudessa työpaikassa jossa jää vähän puuroa siis noin helposti syntyy rieskoja teepä maanantaina rieskoja kun puurolautaset on tiskattu!!!

    VastaaPoista
  3. Minä tein tällä ohjeella myös 7 kk:n ikäiselle sormiruokailijalle. Suolan jätin pois ja jauhoina käytin ohrajauhoja. Hyviä tuli ja maistuu hyvin meille kaikille.

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta.
Pienikin merkki piipahduksestasi ilahduttaa.