kotiliesi

maanantai 30. maaliskuuta 2015

Mahtavan raikas sitruunajuustokakku ilman liivatetta ja A R V O N T A



Pääsiäinen lähestyy ja kun valmistautuu pääsiäisen viettoon, miettii tietysti minkälaisia herkkuja kahvipöytään valmistaisi. Minulle tämä keväinen juhla tuo mieleen raikkaat maut.
Halusin tarjota teille pääsiäiseksi jonkun marenkisen ja raikkaan reseptin. Kävi vielä niin uskomaton sattuma, että sain mahdollisuuden osallistua Blogiringin kampanjaan ja sain käyttööni Expertiltä valitsemani keittiön pienkoneen.

Valinta oli helppo, sillä olen pidempään jo haaveillut monitoimikoneesta. Bongasin Point-merkkisen sauvasekoittimen, johon kuuluu kaikki mahdolliset raastimet ja terät, joita vain toivoa sopii. Lisäksi valitsin vielä Philipsin sitruspusertimen.
Tilaaminen kävi kätevästi Expertin verkkokaupasta. Valitsin noutopaikaksi ruokakauppani pakettiautomaattipisteen, joka oli halpa ja kätevä vaihtoehto pienen laitteen tilaamiseen.
Isompia laitteita tilatessa kuljetus kotiovellekin hoituu halpaan hintaan. Lisäksi kalliimmille laitteille Expert tarjoaa mahdollisuuden ostaa Huoleton Turva -vakuutuksen, joka vahingon tullessa kattaa laitteesi huollot tai tarvittaessa saat uuden tilalle.

Uskomatonta, miten nopeaa toimintaa, nimittäin paketin saapumisilmoitusviesti tuli jo kahden vuorokauden  päästä tilaamisesta.


Tarjoan teille siis ohjeen, jonka pystyy täysin toteuttamaan näillä Expertin koneilla.
Totta se on, että leipominen on entistäkin mielekkäämpää ja tehokkaampaa, kun on hyvät ja monikäyttöiset koneet.
Esimerkiksi keksien murskaaminen on kymmenkertaisesti mukavampaa ja nopeampaa koneella kuin vaikkapa pussissa hakaten.


Marenkinen sitruunajuustokakku 
ilman liivatetta

Pohja
150 g kaurakeksejä
100 g turkinpippurirouhetta
100 g valkosuklaata

Täyte
3 3/4dl kuohukermaa
600 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
1 sitruunan kuori
1,5 sitruunan mehu (n.1dl)

Italialainen kuumamarenki
190 g sokeria
50 g vettä
100 g kananmunan valkuaista


Murskaa keksit sauvasekoittimessa. Lisää turkinpippurirouhe ja pyöräytä vielä koneessa.
Sulata valkosuklaa ja sekoita keksimurun joukkoon.


Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja painele kevyesti keksimuruseos vuokaan. Itse painelin tarkoituksella pohjan vain kevyesti, jotta se olisi murumainen ja jätin hiukan epätasaiseksi. 



Pese ja kuivaa sitruuna hyvin. Raasta yhden sitruunan kuori ja purista mehu kätevällä sitruspusertimella. Laitteella saat yhdestä sitruunasta kaiken mahdollisen mehun.



Vaahdota kuohukerma sauvasekoittimen vispilällä.
Pehmitä tuorejuusto lusikalla kulhossa. Lisää sokeri, sitruunan kuori ja sitruunan mehu. Sekoita hiukan vispilä-osalla.
Nostele vaahdotettu kuohukerma joukkoon ja sekoittele tasaiseksi.


Kaada sitruunatäyte pohjan päälle ja heiluttele pinta tasaiseksi.
Laita kylmään hyytymään mielellään seuraavaan päivään.


Valmista mareki hiukan ennen tarjoilua.
Mittaa sokeri ja vesi kattilaan , ja sekoittele lusikalla.
Keitä sokeri ja vesi 120 asteiseksi liedellä. Elä sekoita sokerivettä keitämisen aikana.
Kun sokeriliemi on reilu 100 asteista, ala vaahdottamaan valkuaisia kovaksi vaahdoksi.
Lisää 120 asteiseksi kiehunut sokerivesi ohuena nauhana marengin joukkoon samalla vatkaten.
Vaahdota marenkia keskiteholla vielä, kunnes marenki on kädenlämpöistä.



Pursota tai levittele lusikalla marenki kakun päälle.


Paahda marengin pinta kaasupolttimella kauniiksi ruskeaksi.


Koristele kakku sitruunalla ja sitruunamelissan lehdillä.



Kulkaas armaat ystäväni-lukijani. Nyt teillä jokaisella on mahdollisuus voittaa 100€ arvoinen lahjakortti Expertin verkkokauppaan.
Arvontaan pääsette osallistumaan kommentoimalla tähän postaukseen.
Kertokaa, mikä on teidän pääsiäisen kahvipöydän ehdoton ykkösleivonnainen!
  Muistattehan laittaa sähköpostiosoitteenne, jotta saan voittajaan sitten yhteyden.
Arvonta päättyy maanantaina 6.4.2015. klo10.
Hurjasti onnea arvontaan!



Yhteistyössä Expert


85 kommenttia:

  1. Lusikkaleivät kuuluvat pääsiäiseen! anna

    VastaaPoista
  2. Persikkarahkapiirakka♥
    aada.ylikoski@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Rahkapiirakka jossakin muodossa kuuluu pääsiäiseen.

    VastaaPoista
  4. Meillä syödään pääsiäisenä rahkapiirakkaa :)
    netteri@gmail.com

    VastaaPoista
  5. Rahkapulla on ehdoton pääsiäisherkku!

    Mari
    ostetaan2@gmail.com

    VastaaPoista
  6. Aprikoosi-mango Juustokakku! nelli.melanen@gmail.com

    VastaaPoista
  7. http://pienetherkkusuut.blogspot.fi/2015/03/persikka-rahkapiirakka.html
    Tästä tuli uusi suosikkini pääsiäispöytään! :)

    VastaaPoista
  8. Ananasrahkapiirakkaa syödään meillä.
    eeva22@hotmail.com

    VastaaPoista
  9. Rahkapiirakka ja makuina päärynä ja kinuski,ainakin tänä vuonna.
    malla.koivukangas@luukku.com

    VastaaPoista
  10. Usein meillä ollut pääsiäisenä rahkapiirakkaa.
    marsar69@luukku.com

    VastaaPoista
  11. Rahkapullat on meidän perheen herkkuja =).
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  12. Rahkapullat on meidän perheen herkkuja =).
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  13. Valkosuklaajuustokakku, jossa kevään värejä :)
    linda.niemi-korpi@student.jedu.fi

    VastaaPoista
  14. Suklaahyytelökakku maistuu aina, pääsiäisenäkin!
    emppu.p@hotmail.com

    VastaaPoista
  15. Perinteitä kunnioittaen mennään rahka-persikkapiirakalla, jossa ohut pohja ja paksu kerros rahkaa ja persikoita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...ja sitten vielä se sähkpostiosoite ;)
      sinikka.rusila@gmail.com

      Poista
  16. Herkulliselta kuulostaa, nam! Meillä rahkapiirakka kuuluu olennaisesti pääsiäisenaikaan :)
    ameliarose211@gmail.com

    VastaaPoista
  17. Äitini tekemä persikkarahkakakku, nam.
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
  18. Itse valmistettu pasha on ehdoton pääsiäissuosikki����
    an_em08@hotmail.com

    VastaaPoista
  19. Jotain rahkasta tehtyä pitää olla, yleensä jonkinlainen piirakka.
    Tominna@windowslive.com

    VastaaPoista
  20. Pasha on perinnesuosikki.
    saanati@gmail.com

    VastaaPoista
  21. Näyttää niin hyvältä et voisin tätä kakkua tilata kevään juhliin!:) pääsiäisenä parasta on herkutella raikkaalla juustokakulla tai rahkapullilla! jenny.tokola@hotmail.com

    VastaaPoista
  22. Pääsin maistamaan tätä kakkua ja voin kertoa, että oli niin hyvää!:) Persikkapiirakka ainakin kuuluu jotenki pääsiäiseen.

    VastaaPoista
  23. Meillä syödään pääsiäisenä brita kakkua, en tiedä kyllä miksi :-D
    noraemilia.seppala (at) hotmail.com

    VastaaPoista
  24. Pääsiäisen herkut meillä vähän vaihtelevat vuosittain, mutta yleensä teen jotain raikasta ja sitruunaista :)

    marenkiamarenkia(at)gmail.com

    VastaaPoista
  25. Rahkapiirakka on kuulunut aina meidän pääsiäiseen ja sillä mennään tänäkin vuonna, ehkä muunnellaan perinteistä ohjetta vähän.
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
  26. Rahkapiirakka on kuulunut aina meidän pääsiäiseen ja sillä mennään tänäkin vuonna, ehkä muunnellaan perinteistä ohjetta vähän.
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
  27. Eipä ole mitään yhtä suosikkia, vähän on vaihdeltu, mutta aina jotain tehty.
    Tänä pääsiäisenä teen tämän ohjeen mukaan, kuulostaa ja näyttää ihanalle.
    Erityisesti kiinnostaa pohjan maku!
    hennamake@suomi24.fi

    VastaaPoista
  28. Rahkapiirakka!☺
    97salla@gmail.com

    VastaaPoista
  29. Kyllä meillä ruukaa aina jonkun sortin juustokakku pääsiäispöydästä löytyä! :) Tämä näyttää ainakin herkulliselle! lsippala@gmail.com

    VastaaPoista
  30. Jotain rahkasta tehtyä... :) t.katja

    VastaaPoista
  31. Pasha ja mämmi :)
    johannakautto(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  32. Jotain raikasta ja yleensä rahkaista. Taidan herkutella pääsiäisenä sinun reseptin mukaan. :) kajova90@hotmail.com

    VastaaPoista
  33. Jotain raikasta passiohedelmää tai sitruunaa käyttäen, olen vähän silmäillyt pavlova ja hyydykekakkureseptejä.. :) lamerinquecit@gmail.com

    VastaaPoista
  34. Mangoinen juustokakku ja pääsiäs teemalla koristellut kuppikakut ovat kyllä niitä ykkös leivoksia pääsiäisenä :)

    jonataneemil@gmail.com

    VastaaPoista
  35. Pääsiäismacaronit katoavat nopeasti pöydästä ainakin, joten ne ehkä ovat se ykkönen :)
    24hbaking@gmail.com

    VastaaPoista
  36. Meillä persikka-rahkapiirakka on paras pääsiäisherkku!! Taidan kokeilla tätä kakkua seuraavaksi ;) en vaan omista kaasupoltinta, kuinkahan sitten marenkia voisi kypsentää ettei kakku muuten mene pilalle?
    marika.ronkko@hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva mammu, kokeile ihmeessä :)
      Esimerkiksi jäätelökakuthan käytetään uunissa muutaman minuutin, jotta marenki saa väriä, muttei jäätelö sula. En uskalla luvata onnistuisiko tämän kakun kohdalla sama.
      Jotkut ovat käyttäneet marengin polttamiseen sitä ihan tavallista kaasusytytintä, jota käytetään vaikkapa kynttiöiden sytyttämiseen. Voi olla silti aika työlästä..

      Tässä kakussa on käytetty italialaista kuumamarenkia, eli kun 120 asteinen sokerivesi kaadetaan valkuaisten joukkoon, niin kypsentämistä tämä marenki ei enää kaipaa. Kaasuttamisen idea on vain saada väriä marengin pintaan.

      Toisaalta, jos leivot paljon, niin suosittelen kaasupolttimen hankintaa. Alle 20€ saat hyvän polttimen.

      Poista
  37. Jokin keväinen juustokakku on yleensä pöydässä, viimeksi makuna oli mango :)
    sayav(a)hotmail.fi

    VastaaPoista
  38. Ehdottomasti persikka-rahkapiirakka :)
    mari.h_84@netti.fi

    VastaaPoista
  39. Rahkapulla on hyvää (ei rusinoita):

    VastaaPoista
  40. Mutakakku

    vaatehuttuja(@)gmail.com

    VastaaPoista
  41. Tänä vuonna voisi kokeilla Kinderkakkua :) Mutta ehdoton suosikki on ollut sitruuna-marenkipiirakka, niin hyvää!

    seppanen.nora@gmail.com

    VastaaPoista
  42. Kevyempi versio pashasta. Ilman voita ja tarjotaan hedelmäsalaatin kera :) siniklamsa@gmail.com

    VastaaPoista
  43. Rahkaiset leivonnaiset ja piirakat :)

    VastaaPoista
  44. Meillä vaihtuu leivonnaiset kerrasta toiseen, mutta persikka-kermaviilipiirasta on tehnyt jo pidempään mieli saada. Ehkä toteutan sen nyt pääsiäisenä. :)
    pahakakkublog@gmail.com

    VastaaPoista
  45. Aiettä kuinka ihanan näkönen kakku! :) tätä pitää kyllä kokeilla!
    Meillä rahkapiirakat kuuluu ehottomasti pääsiäiseen. :)

    VastaaPoista
  46. Joku raikas juustokakku kuuluu pääsiäiseen, appelsiinijuustokakku voisi maistua tänä vuonna.
    Ihana tuo sinun sitruunakakku ja muutenkin ihana blogi. :)

    T. Milla, millak90@gmail.com

    VastaaPoista
  47. Voi juku tollaselle monitoimikoneelle mullakin olis kovasti käyttöä, joten ihan pakko osallistua arvontaan! :)

    Tää kakku näyttää todella herkulliselta! Meillä pääsiäisen ehdoton herkku on piiraat, leivonnaiset tai kakut joissa on rahkaa ja persikkaa. Ja sen lisäksi myös perinteistä pashaa ja kulitsaa on saatava :)

    VastaaPoista
  48. Juustokakku mango kiilteellä on se ehdoton pääsiäis pöydän juttu :)

    eeva.eevush@gmail.com

    VastaaPoista
  49. Mämmi ja floravanilla kuuluu ehfottomasti ja jotain raikasta myös. Tänä vuonna herkkupöytään saadaan myös kinder piirakka. Kiitos sinun <3
    T.Heleena

    VastaaPoista
  50. Porkkanakakku!
    mmyheartishere@gmail.com

    VastaaPoista
  51. Jotain raikasta ja rahkaisaa pitää pääsiäiseksi tehdä:) hyvältä kuulostaa tämäkin kakku. -sarkke-

    VastaaPoista
  52. Ihanan herkun olet loihtinut! Laitan muistiin. Itse teen pääsiäiseksi aina jonkinlaisen suklaakakuun. Monena vuonna se on ollut sama, mutta nyt hieman muutosta tulossa. :) leena-muori@suomi24.fi

    VastaaPoista
  53. Pääsiäisenä ruukaan kokata juustokakun mango soseella ja aattelin kokeilla mansikanmakuisia marenkeja. Illan päättää oman pihan savusaunan löylyt.
    tuomas.kimpimaki@luukku.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mango sose tulee hyytyneen kakun päälle. Eilen leipasin rocky roadin ja mansikanmakuisia turkinpippuri marenkeja. Tuomas k

      Poista
  54. no minäpä tein näköjään just ihan saman tapaisen....kohta blogissa ohje.

    VastaaPoista
  55. Rahkapiirakka käy kyllä pääsiäiseen. Porkkanaleivokset ovat myös hyviä.
    minnapo1(at)gmail.com

    VastaaPoista
  56. Mango, persikka tai sitrusjuustokakku, jonka päälle kiepautetaan pursotetusta suklaasta pajunkissakranssi
    Saukkomartta@hotmail.com

    VastaaPoista
  57. Periskkajuustokakku, valkosuklaa koristeilla, nam!
    meoj_@hotmail.com

    VastaaPoista
  58. Ananaspiirakka kuuluu täällä joka vuosi pääsiäispöytään :)
    Minna
    minnal@luukku.com

    VastaaPoista
  59. Toi sun kakku kuulosti niin herkulliselta. Tein uutena vuotena sitruunajuustokakun, ja olen ajatellut että sen voisin tehdä myös pääsiäisenä. Mutta tänään vuonna taidan kuitenkin jättää väliin, kun täällä on niin paljon muita herkkuja, suklaata ym :)

    jolannian@gmail.com

    VastaaPoista
  60. Loistavaa Emmi! Pääsiäisherkkuresepti sitruunatartaletti, jossa on sitruunapyreestä valmistettu sitruunakreemi ja huntuna italialainen marenki.

    VastaaPoista
  61. Oi mitä sinä oot taas taiteillu! Suklaamunien vastapainoksi pääsiäiseen kuuluu hieman raikkaammat rahkapiirakat! :-)

    Juli

    VastaaPoista
  62. Ooh mikä sitruunaherkku! :) Mangojuustokakku kuuluu meidän pääsiäiseen.

    hippohiiri at gmail.com

    VastaaPoista
  63. Itse tehty pasha lakkahillon kera ollut vuosia meidän perheen pääsiäisherkku nro 1 :)
    mariahrehu@gmail.com

    VastaaPoista
  64. Persikkainen tai sitruunainen juustokakku
    arhippainen(at)luukku.com

    VastaaPoista
  65. Kinder piirakkaa ajattelin kokeilla tehdä.
    tyttiklemetti@luukku.com

    VastaaPoista
  66. Kinderpiirakkaa testasin ekaa kertaa ja voi että on hyvää!
    pussikarhu@luukku.com

    VastaaPoista
  67. Rahkapiirakkahan se olisi, mutta oma leivontayritykseni meni tällä kertaa aivan mönkään. Piirakasta tuli lähinnä mautonta munakasta. Pasha olis kans hyvää, jos sen leivonnaiseksi voi laskea. Mut sen tekeminen olis vielä haastavampaa...
    Ehkä mokkapaloista tulee mun bravuuri pääsiäisenä(kin) ;)
    Sähköposti löytyypi blogger-profiilista.

    VastaaPoista
  68. Rahkapullat on aina ollu se ykkönen😊
    maaria.kinnunen94@gmail.com

    VastaaPoista
  69. Tiikerikakku joka on kuorrutettu ja koristeltu.pääsiäisrakeilla. salli.moilanen36@gmail.com

    VastaaPoista
  70. Rahkapiirakka on aika perinteinen. Myös mango- tai sitruunajuustokakku on usein pääsisäisen herkkuna
    janttarainen(at)luukku.com

    VastaaPoista
  71. Sitruuna-rahkapiirakka
    pauleceb(at)gmail.com

    VastaaPoista
  72. Päärynä-rahkapiirakka on meidän herkku
    mirkkulainen(at)luukku.com

    VastaaPoista
  73. Persikka-rahkapiirakka on ollut pääsiäisen vakiojälkkäri
    sampsapie(at)gmail.com

    VastaaPoista
  74. Persikka-juustokakkua olen tehnyt useana vuonna, kun aikanaan hyvän ohjeen bongasin
    marialuok@gmail.com

    VastaaPoista
  75. Välillä pääsiäispöydässä on mudcake, välillä taas raikas juustokakku
    maukkuti@luukku.com

    VastaaPoista
  76. Sitruunainen juustokakku on ollut tarjolla, mutta ei ihan tämmöinen. Pitääköhän tehdä vähän erilaista välillä :)

    karicepu@gmail.com

    VastaaPoista
  77. Rahkapullat
    azlakki@luukku.com

    VastaaPoista
  78. Rahkapiirakka
    meretekos@gmail.com

    VastaaPoista
  79. Ehdottomasti rahkapullat ovat pääsiäisen ykkösleivonnainen. :)
    sopeutuja(at)hotmail.com

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta.
Pienikin merkki piipahduksestasi ilahduttaa.