Parin viikon hiljaiseloa blogissa. Mahtava reissu Espanjan lämmössä takana ja nyt on taas uusia ideoita niin paljon ku ois aikaa värkätä. Vuokra-asunnossa oli vaan puutetta leivontavälineistä. Yks ilta nimittäin tein marenkia kahdella haarukalla vatkaten ;)
Tässä tämmönen yksinkertainen kinkkumuffinien ohje. Vähän olis enemmän voinu laittaa taikinaa yhteen vuokaan, nii olis saanu mehevämpiä. Ja tietysti voideltaviin muffinssivuokiin tehtynä lopputulos vois olla kauniimpi. Mutta hyvälle maistu :D
2 dl vehnäjauhoja
2,5 dl hiivaleipä-/sämpyläjauhoja
0,5dl kaurahiutaleita
0,5 tl suolaa
1tl aromisuolaa
2tl oreganoa/pitsamaustetta
2,5 tl leivinjauhetta
50g voita
2dl maitoa
1tl vahvaa sinappia
pieni sipuli
kananmuna
100g kinkkua
100g juustoraastetta
- Sekoita jauhot, mausteet, kaurahiutaleet ja leivinjauhe keskenään
- Voitele vuoat tai levitä muffinssivuoat valmiiksi
- Silppua sipuli mahdollisimman pieneksi ja sulata voi
- Sekoita maito, jäähtynyt voi, sinappi ja muna keskenään
- Yhdistä seokset ja lisää lopuksi silputtu sipuli sekä kinkkukuutiot ja juustoraaste, sekoita massaksi
- Paista 225 asteessa n.15 min
- Koristele jäähtyneet muffinssit persiljalla ja hammastikkuun upotetuilla esim. erivärisillä kirksikkatomaatteilla
Oi, kauniisti koristeltuja muffinseja!
VastaaPoistaJa sinut tuntitien, myös varmasti maistuvia!
Ai herkku, upeita on ja varmasti hyviä. Ehkä ei haittais vaikka olis vähän enäpi taikinaa niinku sanoit :)
VastaaPoista