kotiliesi

torstai 29. syyskuuta 2011

Porkkanasämpylät




Teki hirveesti mieli leipoa jonkinlaista sämpylää ja jääkaappi oli täynnä kasvimaalta nostettuja porkkanoita. Tein siis porkkanasämpylöitä, mutta vähä erillain kuin ennen. Keitin nimittäin porkkanat ja soseutin ne. Sitten vaan lisäsin lämpimän porkkanasoseen sämpylätaikinaan. Lisäsin soseen kädenlämpöiseen veteen heti hiivan jälkeen. Mun mielestä sain noista sämpylöistä ehkä vähä pehmeämpiä kuin ennen. Tietysti taikina on vähä oranssimpaa kuin tavallisesti :)

Tässä tämmönen summittainen ohje:

1,5 l          vettä
75 g          hiivaa
5 dl           porkkanasosetta
n. 2-3 rkl   suolaa
1 tl            sokeria
                 kaurahiutaleita
                 Sunnuntain kauraisia sämpyläjauhoja
                 hiivaleipäjauhoja
                 hiukan ruisjauhoja
                vähän vehnäjauhoja

Paistan sämpylät 225 asteessa n. 10 minuuttia ja voitelen heti paiston jälkeen kevyesti maidolla.

2 kommenttia:

  1. Sain maistaa näitä sämpyöitä viikonloppuna..ja oli tosi hyviä!:)Pehmeitä ja maukkaita. Hyvä idea laittaa porkkana soseena. Sämpylän erilainen väri ei munsta haitannu.

    VastaaPoista
  2. Mää jo kerkesin aatella, että mistä ihmeestä oot sämpylöitä muka saan, mut nyt muistan! ;) Kiitos kovasti. ü

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta.
Pienikin merkki piipahduksestasi ilahduttaa.