torstai 29. syyskuuta 2011
Porkkanasämpylät
Teki hirveesti mieli leipoa jonkinlaista sämpylää ja jääkaappi oli täynnä kasvimaalta nostettuja porkkanoita. Tein siis porkkanasämpylöitä, mutta vähä erillain kuin ennen. Keitin nimittäin porkkanat ja soseutin ne. Sitten vaan lisäsin lämpimän porkkanasoseen sämpylätaikinaan. Lisäsin soseen kädenlämpöiseen veteen heti hiivan jälkeen. Mun mielestä sain noista sämpylöistä ehkä vähä pehmeämpiä kuin ennen. Tietysti taikina on vähä oranssimpaa kuin tavallisesti :)
Tässä tämmönen summittainen ohje:
1,5 l vettä
75 g hiivaa
5 dl porkkanasosetta
n. 2-3 rkl suolaa
1 tl sokeria
kaurahiutaleita
Sunnuntain kauraisia sämpyläjauhoja
hiivaleipäjauhoja
hiukan ruisjauhoja
vähän vehnäjauhoja
Paistan sämpylät 225 asteessa n. 10 minuuttia ja voitelen heti paiston jälkeen kevyesti maidolla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Sain maistaa näitä sämpyöitä viikonloppuna..ja oli tosi hyviä!:)Pehmeitä ja maukkaita. Hyvä idea laittaa porkkana soseena. Sämpylän erilainen väri ei munsta haitannu.
VastaaPoistaMää jo kerkesin aatella, että mistä ihmeestä oot sämpylöitä muka saan, mut nyt muistan! ;) Kiitos kovasti. ü
VastaaPoista