Allergiat tässä maassa näyttää vaan lisääntyvän. On maidotonta, munatonta, viljatonta ynnä muuta ynnä muuta. Tämä tuo mukavan haasteen meille kaikille leipojille. Haluaahan jokainen tarjota herkkuja juhlissaan myös allergikoille kuten muillekin.
Tässä hyvä pikkuleipien perusohje.
Maidottomat-munattomat-gluteenittomat pikkuleivät
100 g maidotonta margariinia
½ dl sokeria
½ dl siirappia
3 dl gluteenitonta jauhoa ( esim. Semper)
1 tl soodaa
Kiehauta rasva, sokeri ja siirappi.
Sekoita siihen jauho-soodaseos.
Laita taikina jääkaappiin kovettumaan hetkeksi.
Kauli taikina n. 3mm paksuiseksi levyksi ja ota haluamallasi muotilla pikkuleipiä.
Paista 200 asteessa 6-8 minuuttia.
Vinkkejä
Jos teet taikinan vehnäjauhoihin, vähennä jauhojen määrää hiukan.
Jos taikinasta tulee murenevaa ja kauliminen on vaikeaa, vaivaa taikinaan nokare pehmeää margariinia ja kauli uudelleen.
Saat mainioita pipareita jouluksi allergikoille lisäämällä kiehautettavien joukkoon joulumausteita (esim. 1 tl kanelia, ½ tl pomeranssinkuorta ja ½ tl inkivääriä).
Hei, kysyisin tuosta pikeeristä, miten se on tehty, jos piparit ovat munattomia?
VastaaPoistaKiitos reseptistä!
Päivi
Varmaan tomusokeri-vesi seos :)
PoistaAnteeksi,että vastaaminen on jäänyt.
PoistaKoristelu on tehty sokerimassalla ja pikeeraukset juurikin vesi-tomusokeriseoksella. Pikeeriin kannattaa lisätä muutama tippa sitruunamehua, niin kovettuu paremmin.