kotiliesi

sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Mustikkakukko/-paistos



Tästä herkusta on tullu nii mun lemppari! En tajua, miks tykkään ruisjauhoista nii, että voisin syyä niitä vaikka yksistää, jos vähä liiotellaa :)
Mustikkakukko on varmaan enemmän "kiinteämpi" leivonnainen. Oisko tämä sitte paistos kuitenki. 
Paistoksen tekee nopeasti yllätysvieraille. 
Tarjoile vaniljajäätelön kanssa lämpimänä.

P.S. En tiiä näyttääkö tää herkku nii hyvälle, mut sitä se oikeesti on ;)





Mustikkapaistos


5 dl ruisjauhoja
1 dl (ruoko)sokeria
1 tl suolaa
1½ -2 dl rypsiöljyä

 3-4 dl pakastemustikoita tai muita marjoja
2 rkl perunajauhoja
1 rkl sokeria


Sekoita ruisjauhot, sokeri ja suola keskenään. Lisää rypsiöljyä vähitellen ja sekoita. Taikinasta tulee murumainen.
Sekoita marjoihin perunajauhot ja sokeri.
Levitä uunivuoan pohjalle tasainen kerros taikinaa ja taikinan päälle marjat ja marjojen päälle loput taikinat.
Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.
Tarjoile paistos lämpimänä vaniljajäätelön kera.

4 kommenttia:

  1. Tää on kyllä varmasti hyvää, pitääpä seuraavalla kauppareissulla ostaa ruisjauhoa ja kokeilla! :)

    VastaaPoista
  2. Minäkin oon löytäny mustikkakukosta uuden rakkauden :) Niin yksinkertaista, mutta huippuhyvää ja koukuttavaa!!

    VastaaPoista
  3. Taas yksi syy lisää ostaa ruisjauhoja! Oon suunnitellut ruisleivän leipomista jo ikuisuuden, mut en koskaan muista ostaa niitä jauhoja.. Tätäkin vois kokeilla samalla, näyttää ja kuulostaa niin herkulta! :-)

    Ja toi alempi snickers-herkku, voi apua! Näyttää ihan liian hyvältä :-D

    VastaaPoista
  4. Tää ei ole mustikkakukko mutta pikaisempi versio siitä ja samantyylinen toki, tein tämän koska en jaksanut sitä kukkoa rueta vääntämään :) kiitos ohjeesta ja terveiset kuopiosta

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta.
Pienikin merkki piipahduksestasi ilahduttaa.