Hiiren harva harsinlanka
lumilakanalla,
soukan siiven siluetti
pilviulapalla,
kevät kultaa mielen,
päivän,
pilven pienen.
-Maila Jyrinki-
Kevään ja auringon kunniaksi leivoin raikkaita sitruunamuffinsseja. Tai eikö näitä voi kuppikakuiksi kutsua kuorrutuksineen päivineen?
Ohje löytyi Yhteishyvän Ruoka-liitteestä. Muffineista tuli ihanan meheviä sitruunarahkan ansiosta.
Sitruunamuffinit
2 kananmunaa
2 dl sokeria
100 g sulatettua voita tai margariinia
200 g sitruunarahkaa
3 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 sitruunan raastettu kuori
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita rasva rahkaan. Lisää seos munavaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon kevyesti sekoittaen. Mausta sitruunankuoriraasteella. Jaa taikina paperisiin muffinivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Peitä paiston loppuvaiheessa tarvittaessa leivinpaperilla, jotta muffinit eivät tummu. Anna jäähtyä. Koristele.
Tämä ohje löytyi maaliskuun Yhteishyvä-lehden Ruoka-liitteestä sivulta 13. Vaihdoin vain osan vehnäjauhoista perunajauhoihin.
Tuorejuustokuorrutus kuppikakuille
200 g maustamatonta tuorejuustoa
20 g sulatettua voita
2 tl vaniljasokeria
½-1 dl tomusokeria
muutama tippa sitruunan mehua
Notkista tuorejuusto vatkaimella ja lisää sulatettu rasva.
Lisää loput raaka-aineet ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Pursota muffinssien päälle ja koristele sitruunankuorilla tai keltaisilla rakeilla.
Oi nam, toi rahkaa sopii varmasti ihanasti tohon taikinaan. Sitruunamuffinit kuulostaa just kivan raikkailta :-)
VastaaPoistaOi, miten herkullisen näköisiä :P On pitänyt jo pitkään leipoa sitruunamuffineja, ehkä nyt olisi jo aika :)
VastaaPoistaKuorrutksella saa mukavasti näyttävyyttä muffinsseihin :D Varmaan kevättä rinnassa, ku itelläki tekee mieli kokeilla kaikkea raikasta.
PoistaMäkin tein tänään näitä ja ovat kyllä hyviä! Pari tuli jo maisteltua ennen huomisia juhlia :D
VastaaPoista