kotiliesi

torstai 24. huhtikuuta 2014

Lime-valkosuklaakakku



Pääsiäisen pyhiksi kokeilin leipoa raikasta lime-valkosuklaakakkua. Uusi neliskanttinen irtopohjavuokakin pääsi samalla kokeiluun. Onhan se mukavaa vaihtelua ainaiseen pyöreään kakun muotoon.
Koristelu on pääsiäisaiheinen, mikä tulee hiukkasen myöhäisideana teille, mutta toki kakun voi toteuttaa toisenlaisinkin suklaakoristein. 
Raikas limehän passaa mauksi hyvin vielä kevään juhliin ja arkeenkin.



Pohja
1 pkt (210g) Dops mud cake -keksejä
50g voita

Täyte
1,5 limen mehu
2 limen kuori (2-3tl)
5 dl vispikermaa
130 g valkosuklaata
250g maitorahkaa
150g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vaniljajogurttia
1,5dl sokeria
5 liivatelehteä

Kiille
0,5 limen mehu
1dl vettä (ja esim. limen makuista limsaa tai mehua)
sokeria
muutama tippa vihreää elintarvikeväriä
2 liivatelehteä

Koristelu
tummaa suklaata pajuiksi
50 g tuorejuustoa tomusokerilla maustettuna pajunkissoiksi
limeviipaleita

Murskaa keksit monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja taputtele keksiseos vuoan pohjalle. Halutessasi voit jättää n.1cm tyhjää vuoan reunoille, jolloin keksikerros ei näy ehjässä kakussa ulospäin.

Pese limet kuumalla vedellä huolellisesti. Raasta kuori ja purista mehut.

Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, vaniljajogurtti, sokeri, puolet limemehusta sekä limen kuori.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5min.
Sulata puolet valkosuklaasta ja rouhi tai raasta puolet.

Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Kuumenna loput limemehusta. Liota mehuun liivatelehdet. Lisää ohuena nauhana rahkaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
Lisää viimeisenä kermavaahto ja valkosuklaa sulatettuna ja rouhittuna. Voit ensin sekoittaa pienen määrän täytettä sulatettuun valkosuklaaseen ja yhdistää sitten seoksen takaisin muuhun täytteeseen. Näin estät valkosuklaan paakkuuntumisen.
Kaada seos keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
Anna kakun hyytyä peitettynä kylmässä.

Valmista limemehu laimentamalla valmista ja/tai limestä puristettua mehua. Värjää mehu hennon vihreäksi. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Kuumenna muutama rkl limemehua ja liota liivatteet siihen. Yhdistä liivateliemi loppuun limemehuun ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada mehu varovasti hyytyneen kakun päälle. Anna kiilteen hyytyä ja koristele lopuksi kakku suklaakoristeilla ja limeviipaleilla.



Vinkki! Muistathan tasoittaa täytteen pinnan niin hyvin, ettei reunoille jää koloja. Päälle laitettava kiille on nimittäin niin löysää, että karkaa helposti pienistäkin koloista kakun pohjalle ja irtopohjavuoan raoista ulos.

2 kommenttia:

  1. Lime ja valkosuklaa ovat kyllä loistava makuyhdistelmä! Hauska tuo neliskanttinen vuoka, saako niitä ihan tavis tavarataloista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyydän syvästi anteeksi näin pitkittynyttä vastausta! Muistaakseni joskus tabletilla olin vastaamassa ja netti sekoili, enkä ole saanut sen koomin vastattua :/

      Minustakin tuo kivaa vaihtelua käyttää toisinaan neliskanttista vuokaa. Tämän vuoan ostin erään luokan kautta, joka myi Priima-tuotteita. Siellä oli myynnissä paljon leivontaan liittyviä välineitä, mausteita yms.
      Ihan tavallisista, isommista marketeistakin taitaa näitä vuokia jo löytyä.

      Poista

Kiitos vierailusta.
Pienikin merkki piipahduksestasi ilahduttaa.