kotiliesi

keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Mansikanmakuiset turkinpippurimarengit



Herkkujen Helmien suosituin resepti on tähän asti ollut turkinpippurimarengit. 
Enkä yhtään ihmettele, nimittäin lähes jokainen niitä maistanut on tykännyt ja pyytänyt ohjetta.

Helmikuussa kummityttöni ristiäisiin pyydettiin näitä turkinpippurimarenkeja. Halusin pikkuprinsessalle tietysti vaaleanpunaista väriä ja siitä tulikin idea mansikanmakuisiin turkinpippurimarenkeihin. Mansikan maku tuo hyvän vastapainon turkinpippurille ja peittää viimeisetkin munanmaun rippeet marengista. Lisäksi vaaleanpunainen väri tulee ihan itsestään, eikä välttämättä tarvitse käyttää erikseen väriainetta.


Resepti on siis muuten ihan samanlainen, kuin alkuperäisissä turkinpippurimarengeissa, mutta tavallisen tomusokerin kaveriksi on lisätty Dansukkerin mansikanmakuista tomusokeria.

Mansikanmakuiset turkinpippurimarengit

4 valkuaista
2 dl tomusokeria
4 dl mansikanmakuista tomusokeria
2 dl turkinpippurirouhetta


Vatkaa valkuaiset jämäkäksi vaahdoksi.
Lisää vähitellen, koko ajan marenkia vatkaten, tomusokeri sekä 
mansikanmakuinen tomusokeri.
Vatkaa marenkia vielä 10 minuuttia, niin että marenki on jämäkkää ja kiiltävää.
Nostele turkinpippurirouhe varovasti marengin joukkoon. Elä sekoita liikaa!
Aseta massapussiin tähtitylla tms. ja pursota pellille kauniita pieniä marenkeja.
Paista marengit 110 asteessa noin 1h 30 min.



Marenkien koostumus on makuasia ja siihen vaikuttaa pitkälti paisto. Olen saanut useita kyselyitä marenkien paistosta. Mielelläni antaisin siihen oikeen selkeän ohjeen, mikä on lähes mahdotonta. Kaikki riippuu niin paljon uunin tehosta. Kiertoilmauuni paistaa lähes aina tehokkaamin. 
Jos marengista haluaa läpeensä kuivan ja rapsakan, kannattaa paistaa pitkään ja matalalla lämpötilalla.
Jos taas tykkää marengin sitkeästä sisuksesta, paistolämpötilaa voi hiukan nostaa ja paistaa vähän vähemmän aikaa.
 Yllä oikealla näkyvässä kuvassa marenkien sisus on jätetty hiukan sitkeäksi. Ehkä turhankin lyhyestä paistoajasta kertoo pellille jäänyt marengin jälki.


8 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Ihana blogi! Liityin lukijaksi:) Liitytkö meijän blogiin? http://leivoksiajaherkkuja.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja tervetuloa Herkkujen Helmien pariin! Tottakai liityn bloginne lukijaksi :)

      Poista
  3. Hyvä ohje, onnistui ensimmäisellä kerralla vaikka en ikinä ole marenkia tehnyt. Ja oli tosi hyviä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onpa tosi huippu kuulla, että ohjeella onnistuit.:) Tällaisista kommenteista tulee niin hyvälle mielelle.

      Poista
  4. Voiko näitä pakastaa ? ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei missään tapauksessa. Marenki ei kestä sitä kosteutta. Marenki säilyy huoneenlämmössä viikkoja hyvänä☺

      Poista
  5. Paljonko suunnilleen tästä ohjeesta tulee marenkeja?

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta.
Pienikin merkki piipahduksestasi ilahduttaa.